Prințesa japoneză care a uimit lumea. Renunță la milioane de dolari pentru a se mărita cu bărbatul iubit

Iancu Andreea 28.09.2021, 16:08
Prințesa japoneză care a uimit lumea. Renunță la milioane de dolari pentru a se mărita cu bărbatul iubit

Pentru cei mai nostalgici dintre noi, gestul făcut de prințesa japoneză Mako este uimitor, mai cu seamă că aceasta a anunțat că renunță la o avere de milioane de dolari și la statutul regal pentru a se mărita cu bărbatul iubit. O serie de controverse au apărut în urma deciziei prințesei, mai cu seamă că legea japoneză, veche de secole, nu permite păstrarea funcției pentru membrii familiei regale care au ales un om de rând pentru căsătorie.

Prințesa japoneză Mako renunță la milioane de dolari pentru bărbatul iubit

O poveste de dragoste cum rar se mai întâmplă în ultima vreme vine din Japonia, acolo unde membra familiei regale a ales să își urmeze inima și să renunțe la situația sa materială. Prințesa japoneză Mako a anunțat că refuză compensația sa, în valoare de milioane de dolari, pe care ar fi urmat să o primească pentru că a renunțat la statutul regal, pentru a se căsători cu bărbatul iubit. Cei doi trăiesc o dragoste care a apărut în perioada facultății, însă care a fost amânată în ultimii ani din pricina controverselor din jurul iubitului ei.

Nepoata fostului împărat Akihito, în vârstă de 29 de ani, și fostul ei coleg de facultate, Kei Komuro, își anunțaseră inițial logodna în anul 2017. Cuplul s-a văzut însă obligat să amâne evenimentul pentru a putea să își planifice mai bine viitorul. Potrivit vechii legi japoneze, căsătoria dintre un membru al familiei regale și un om de rând implică renunțarea la statutul regal și la beneficiile acestei poziții. Pe de altă parte, legea imperială permite ca tronul să fie transmis doar moștenitorilor bărbați, iar aceeași lege spune că prințesele își pierd statutul regal dacă se căsătoresc cu oameni de rând, la fel ca în cadrul prințesei Mako.

Prințesa japoneză care a uimit lumea. Renunță la milioane de dolari pentru a se mărita cu bărbatul iubit
Prințesa Mako

Suma de bani pe care prințesa Mako a refuzat-o

Totuși, cei care renunță la statutul regal au dreptul la o compensație în bani. Aceasta ajunge la valoarea de 150 de milioane de yeni, care reprezintă 1,35 de milioane de dolari. Însă prințesa Mako este hotărâtă să renunțe la acest beneficiu financiar din cauza controverselor iscate în jurul logodnicului ei. Guvernul trebuie însă să aprobe această decizie și se pare că o va accepta. În ceea ce privește nunta celor doi îndrăgostiți, aceasta ar urma să fie anunțată în octombrie. Presa din Japonia explică faptul că prințesa și logodnicul său intenționează să locuiască în Statele Unite, acolo unde reporterii l-au fotografiat pe iubitul lui Mako de curând, într-o ținută lejeră, ca orice alt om de rând.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...