Împăratul canibal, prieten cu Ceaușescu. Ce înțelegere secretă a existat între cei doi

Iancu Andreea, Badea Violeta 29.03.2021, 17:56
Împăratul canibal, prieten cu Ceaușescu. Ce înțelegere secretă a existat între cei doi

Un aspect inedit despre împăratul canibal, prieten cu Ceaușescu, a fost descoperit. Relația dintre cei doi oficiali ar fi avut la mijloc o înțelegere secretă, care ar putea fi chiar înspăimântătoare pentru cetățenii de atunci și nu numai. S-a aflat ce s-a întâmplat între cei doi conducători.

Ce înțelegere a avut loc între împăratul canibal, prieten cu Ceaușescu, și liderul comunist

Jean-Bedel Bokassa, un luptător în cadrul celui de-al Doilea Război Mondial și în Războiul Sino-Indian, a devenit cunoscătorul Republicii Centrafricane. Acesta a reușit să ajungă la putere în urma unei lovituri de stat, care s-a produs chiar în noaptea de Revelion, în perioada 1965-1966. Imediat ce a ajuns la conducerea statului, Bokassa a decis să abolească Constituția și să transforme Republica Centrafricană într-o dictatură. Întregul său parcurs la cârma statului a fost unul extrem de dur, cei care nu îi împărtășeau credințele fiind pe loc omorâți.

Practicile liderului au dus la instituirea terorii în statul centrafrican. Astfel, cetățenii care nu aveau un loc de muncă ajungeau să fie omorâți în moduri grotești, în timp ce aceia care cerșeau erau aruncați la crocodili, fără milă. De asemenea, au existat zvonuri potrivit cărora liderul obișnuia să își mănânce dușmanii. Pentru că a cheltuit banii populației, Jean-Bedel Bokassa a ajuns să facă afaceri economice cu alte state, printre care și România anului 1970. În urma acestora, bărbatul a ajuns să se îndrăgostească de românca Gabriela Drâmbă. Astfel, împăratul canibal, acum prieten cu Ceaușescu, a ajuns să facă o înțelegere cu liderul comunist. El i-ar fi propus lui Ceauşescu să o trimită în Republica Centrafricană pe femeie, în schimbul a 10% din producţia de diamante a ţării.

Gabriela Drâmbă, soția împăratului canibal, Jean-Bedel Bokassa
Gabriela Drâmbă, soția împăratului canibal, Jean-Bedel Bokassa

Soarta femeii a luat o turnură neașteptată după ce a fost vândută împăratului canibal

Securitatea a decis ca Gabriela să plece în Africa, devenind astfel soția lui Bokassa. Obligată să se căsătorească, mariajul dintre româncă și președintele Republici Centrafricane a durat trei ani, el aflându-se la cea de-a 18-a căsnicie. În total, conducătorul african a avut 39 de copii, printre care și unul cu Gabriela Drâmbă. Deși proaspăta soție a lui Bokassa locuia acum într-un palat, cu grădini luxoase și lacuri cu crocodili împrejur, femeia avea să trăiască o dramă. Aceasta era terorizată de gelozia dictatorului, dar și de abuzurile sale sexuale și de jigniri.

În urma încercării sale eșuate de a se sinucide, Gabriela a reușit totuși să îl determine pe Bokassa să o lase să se stabilească în Franța, definitiv. Întreaga viață a româncei a stat sub semnul enigmei, unii considerând că femeia a fost trimisă ca spion de către Nicolae Ceaușescu. Pe de altă parte, ea ar fi putut fi oferită cadou. În realitate, Gabriela Drâmbă a afirmat că soțul său nu a fost niciodată violent cu ea și a negat că împăratul ar fi fost canibal.

Aveam maimuțe, multe animale exotice la palat. Erau ținute în țarcuri. Soțul meu s-a purtat foarte frumos. N-a ridicat niciodată mâna la mine, nu m-a jignit. Îmi doream să mor. Atunci i-am spus că vreau să mă întorc în țară la familia mea. De teama unui scandal diplomatic, el a acceptat cu greu să divorțăm. Urma să fie încoronat împărat și nu avea nevoie de scandal, a precizat Gabriela, potrivit playtech.ro.

Astăzi, românca trăiește în țară, într-o vilă de lângă București, ocupându-se de câteva afaceri imobiliare. De asemenea, fiica sa, Anne de Berengo, locuiește la Paris, acolo unde se ocupă de administrarea unor clădiri de patrimoniu. Pe de altă parte, Bokassa a fost alungat de la conducere în 1979, însă a revenit câțiva ani mai târziu. Prins și condamnat la moarte inițial, împăratul a fost în final pedepsit cu 20 de ani de închisoare. El a murit însă în anul 1996, la scurt timp după ce a fost eliberat.