Prințesa Diana știa că va fi ucisă. Dovada a rămas secretă mulți ani, ce conține scrisoarea lăsată de Lady Di

Olteanu Mariana 23.05.2023, 13:33
Prințesa Diana știa că va fi ucisă. Dovada a rămas secretă mulți ani, ce conține scrisoarea lăsată de Lady Di

Prințesa Diana cunoscută ca și Prințesa Inimilor s-a bucurat de atenția oamenilor. Chiar și după 26 de ani de la moartea acesteia, Lady D a rămas în memoria colectivă. Aceasta s-a stins la data de 31 august 1997 în urma unui accident rutier. Principalul vinovat de la acea vreme era șoferul mașinii care a produs accidentul. Potrivit anchetatorilor, șoferul a fost orbit de blițul paparazzilor care o urmăreau pe prințesă. Însă, un document scos la iveală faptul că aceasta și-a prevestit moartea. Documentul a rămas ascuns timp de șase ani.

Un lucru mai puțin știut este acela că Lady D și-a prevestit moartea. Avocatul acesteia a povestit că Prințesa Diana i-a mărturisit că se teme că cineva i-a umblat la frânele de mână ale mașinii. Biletul secret prin care îi mărturisea acest lucru a rămas ascuns în seiful Scotland Yard și nu a fost predat anchetatorilor francezi. Temerile ei au început în urma despărțirii de prințul Charles, când Prințesa Diana credea că este spionată de familia regală.

„Mă vor ucide, poate într-un accident de mașină, umblând la frânele mașinii mele. Vor să mă rănească și să-mi facă rău”, i-a spus Lady D avocatului său, Lord Mischon.

Lord Mischon și-a notat acest lucru în carnețel, pe data de 31 august 1997. Ulterior, avocatul acesteia și-a amintit acest aspect și  i-a citit notițele șefului de atunci al Scotland Yard, Sir Paul Condon. Însă, la scurt timp după incident, biletul a fost pus într-un seif. De existența acestui bilet nu au știut nici anchetatorii francezi și nici familia acesteia.

Lady D considerată paranoică

Însă, în 2003 nota a fost făcută publică. La acel moment, autoritățile britanice demarau o nouă anchetă  privind dispariția Dianei, numită Operațiunea Paget.

”Am luat în considerare acea scrisoare, eu însumi l-am mai întrebat pe Lord Mishcon de trei ori, dar el nu a acordat prea mult credit premoniției, a crezut-o pe Diana paranoică”, a spus Lord Stevens, cel care a condus ancheta, în cadrul documentarului.

Acel bilet nu este singurul document controversat care a ieșit la lumină. De data aceasta, o altă scrisoare controversată se afla în Palatul Kensington. În scrisoarea care a ieșit la lumină la scurt timp după accident, Lady D îi mărturisea câteva dintre temerile sale majordomului ei, Paul Burnell. Principala temere a prințesei era legată de un accident de mașină provocat prin manipularea frânelor. În aceeași scrisoare, Lady D aducea acuzații grave la adresa Prințului Charles.

Urmăriți Impact.ro și pe