Principalul suspect în cazul cadavrelor de la Caracal, „Ted Bundy de România”: polițiștii, bănuiți că au greșit intervenția

Alexandru Ioanid 26.07.2019, 14:50
Principalul suspect în cazul cadavrelor de la Caracal, „Ted Bundy de România”: polițiștii, bănuiți că au greșit intervenția

Încep să se contureze detaliile din spatele descoperirii șocante dintr-o gospodărie din Caracal, în care au fost găsite două tranșate și, posibil, arse. Un bărbat în vârstă de 65 de ani, principalul suspect în acest caz, ar putea fi un criminal în serie. El ar fi comis fapte pe care România nu le-a mai cunoscut de foarte multă vreme.

Detalii șocante ies la iveală pe măsură ce polițiștii percheziționează gospodăria unui bărbat din Caracal, în curtea căruia s-au găsit rămășițe umane. Se pare că acestea sunt părți din două cadavre, care ar fi fost mutilate, tranșate și, posibil, arse.

Imediat, polițiștii au făcut legătura cu dispariția a două adolescente din județ. De una dintre ele nu se mai știa nimic din 14 aprilie, în vreme ce de-a doua a fost dată dispărută miercuri, 24 iulie.

Dacă se dovedește că bărbatul este cel care le-a răpit și apoi le-a ucis într-un mod barbar atunci acesta are profilului unui criminal în serie, susțin specialiștii.

Suspectul din Caracal, comparat cu criminalul în seria din SUA, Ted Bundy

Povestea celor doua fete din Caracal

Valeriu Șuhan, fost ofițer de poliție judiciară, susține că, dacă va fi găsit vinovat, atunci suspectul din Caracal poate fi comparat cu un criminal în serie, potrivit agenției Mediafax.

„Este cam devreme să putem trage concluzii, dar în mod evident este vorba de un caz tragic, se pare că este vorba de două, sau trei victime. Într-o astfel de fază, informațiile sunt contradictorii. De acum încolo începe munca polițienească, de acum încolo vor începe niște investigații de tehnică criminalistică pentru identificarea cadavrelor.Este prea devreme să facem profilul criminalului și să tragem concluzii despre criminal. Este posibil să fie un tip cu un comportament deviant, pe fond sexual. Putem avea de-a face cu un Ted Bundy de România. Nu putem exclude niciun fel de variantă în acest moment”
Valeriu Șuhan, fost ofițer de poliție judiciară

Una dintre fete ar fi putut fi salvată dacă polițiștii ar fi acționat altfel

Se pare că fata dispărută miercuri apucase să sune la 112. Cei de la Serviciul de Telecomunicații Speciale ar fi reușit să localizeze apelul, dar polițiștii au fost puși, inițial, pe piste greșite.

Una dintre locații era în munții Apuseni, iar celelalte trei erau greșite. Între timp, însă, apar informații care ridică multe semne de întrebare legate de cum au intervenit polițiștii.

Fata dispărută miercuri ar fi sunat joi seara și ar fi povestit unde este ținută captivă, potrivit unor surse citate de Adevărul.”...mă aflu într-o casă mare, veche, aproape părăsită, iarbă multă în curte, boscheţi şi are doi câini lupi, e într-un service„, ar fi spus fata la telefon.

Sursa povestește: în momentul acela el i-a luat telefonul: «Cu cine vorbeşti?». Era un telefon cu botoane, ce se vorbeşte aici. Iar când a închis, cei de la 112, sau eu ştiu cum s-a-ntâmplat, au localizat apelul. După telefon au venit la adresă, dar nu a intrat absolut nimeni, pentru că dimineaţă la ora 4.00 se auzea – «Lasă-mă, că mă omori! Lasă-mă, că mă omori!». Au sunat vecinii la 112, au venit 3-4 echipaje de poliţie şi s-au plimbat pe stradă prin faţa curţii până la ora 6,00. La ora 6,00 au intrat în curte pentru că atunci au obţinut mandat de percheziţie. Alexandra le-a spus la telefon că este fata răpită când aştepta o maşină de ocazie“

Urmăriți Impact.ro și pe