Prin ce trece vasluianul infectat cu Omicron. Ce i-au interzis vecinii să facă

Ioana Bucur 06.12.2021, 13:40
Prin ce trece vasluianul infectat cu Omicron. Ce i-au interzis vecinii să facă

Diagnosticul dat de specialiști a marcat începutul unui coșmar pentru vasluianul infectat cu Omicron. Pare un scenariu pe care l-am mai trăit în primele săptămâni ale pandemiei de Covid-19 în România. Bărbatul, care este asimptomatic, conform informațiilor transmise de autorități, este acum în izolare la domiciliu, însă boala este cea mai mică grijă a sa. Vecinii, speriați de informațiile ce circulă în diferite medii despre noua tulpină a SARS-CoV-2, i-au impus reguli absurde.

Vasluianul infectat cu Omicron trece prin momente cumplite

Este numit „pacientul zero”, unul dintre primii doi români infectați cu tulpina Omicron. Vasluianul în vârstă de 59 de ani refuză orice discuție cu jurnaliștii, încercând din răsputeri să își păstreze anonimatul. El a devenit deja o țintă a fricii oamenilor din jurul său, vecinii de bloc impunându-i o serie de restricții ce par absurde.

Speriați că s-ar putea infecta și ei, mai ales că au citit din diferite „surse” că noua variantă a SARS-CoV-2 este atât de contagioasă încât s-ar putea trasmite și printr-o simplă deschidere a ușii – informație ce nu a fost oferită de nicio instituție specializată – cei care locuiesc în blocul din Bârlad în care bărbatul stă în izolare i-au interzis să își deschidă ușa de la intrare sau ferestrele, „ca să nu iasă virusul pe geam”, scrie Vremea Nouă.

Din nefericire, „infectați” de această atitudine sunt și polițiștii din oraș. Când vin să îl verifice, îl sună pe vasluian din fața blocului și îl roagă să iasă la fereastră, fără să deschidă geamul.

Prin ce trece vasluianul infectat cu Omicron. Ce i-au interzis vecinii să facă

Primele două cazuri de infectare cu tulpina Omicron au fost confirmate în România

Ministerul Sănătății a confirmat sâmbătă, 4 decembrie, depistarea primelor două cazuri de infectare cu tulpina Omicron în România.

„În această după-amiază, Institutul National de Sănătate Publică a primit rezultatul primelor secvenţieri efectuate la Institutul National de Cercetare Medico-Militară Cantacuzino Bucureşti care confirmă prezenţa noii tulpini OMICRON la doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud care a aterizat la Bucureşti în data de 30 noiembrie 2021”, a transmis, sâmbătă seară, MInisterul Sănătăţii.

Sursa citată a precizat că este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din judeţul Braşov şi un bărbat în vârstă de 59 de ani din judeţul Vaslui. Ambii sunt asimptomatici și în izolare la domiciliu.

„Se aşteaptă rezultatul secventierii probei recoltate de la sportivul din Baia Mare. Precizăm că persoana depistată pozitiv care a fost în cursa aeriană din Maroc este confirmată cu varianta Delta a SARS CoV-2”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...