Primul român arestat pentru că nu a prezentat declarația pe proprie răspundere. ”A rupt-o la fugă”

Alexandru Râmnic 04.04.2020, 16:08
Primul român arestat pentru că nu a prezentat declarația pe proprie răspundere. ”A rupt-o la fugă”

Avem și primul român arestat pentru că nu a prezentat declarația pe proprie răspundere. S-a întâmplat în județul Vaslui, iar polițiștii au trebuit să gâfâie serios pentru a-l încătușa.

Un român a fost arestat pentru că nu a prezentat declarația pe proprie răspundere. Chiar Ministrul de Interne a povestit cazul

Iată că a apărut și primul caz în care un român a fost arestat pentru că nu a dorit să prezinte declarația pe proprie răspundere la somația polițiștilor. Județul Vaslui e ”pionierul” la acest capitol, iar ”fericitul câștigător” este un bărbat din comuna Stănilești, în vârstă de 39 de ani.

„Trebuie să adaptăm măsurile pentru a ne asigura că diminuăm riscurile. Începem să luăm măsuri mai aspre pentru că ne  determină și comportamentul unora dintre cetățeni. Există, din păcate, oameni care nu înțeleg cât e de periculos ceea ce fac, atât pentru ei, cât și pentru alții. Avem primul cetățean arestat preventiv pentru că nu s-a supus când i s-a solicitat să prezinte declarația pe proprie răspundere și a încercat să fugă de agenți. El, pur și simplu, a rupt-o la fugă. S-a întâmplat în Vaslui”, a spus Marcel Vela.

Marcel Vela a povestit despre primul caz de cetățean arestat pentru că nu a respectat prevederile din starea de urgență
Marcel Vela a povestit despre primul caz de cetățean arestat pentru că nu a respectat prevederile din starea de urgență

Polițiștii din Vaslui au povestit exact cum s-au întâmplat lucrurile atunci când au dorit să-l legitimeze pe bărbat și să-l chestioneze în ceea ce privește scopul deplasării sale:

„I s-a solicitat să prezinte un document de identitate în vederea legitimării, să precizeze locul şi motivul deplasării, conform ordonanţelor militare în vigoare, prezentând declaraţia pe proprie răspundere sau adeverinţa de la angajator, după caz. Nu a dorit să facă acest lucru și a încercat să fugă”, se arată în comunicatul Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui.

Începând de miercuri, amenda minimă pentru completarea greșită a declarației respective este de 2.000 de lei, asta după ce inițial aceasta era amenda maximă.

În România, Ministerul de Interne tocmai a dat Ordonanța Militară numărul 7, prin care se instituie carantina totală a orașului Țăndărei. E al doilea oraș din țară unde se întâmplă acest lucru, după Suceava.

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe