Primul Revelion în condiții ”speciale”. Ce s-a întâmplat în marile orașe ale Lumii

Stan Filon 31.12.2020, 19:34
Primul Revelion în condiții ”speciale”. Ce s-a întâmplat în marile orașe ale Lumii

Focuri imense de artificii care colorau cerul, lume multă şi îndrăgostiţi care se sărutau la mieyul nopţii şi ciocneau un pahar de şampanie, înconjuraţi de mii şi mii de oameni. Aşa se petrecea Revelionul în cele mai mari capitale ale lumii, până anul trecut. Pandemia de coronavirus a schimbat însă tot ce ştiam, iar autorităţile din cele mai mari oraşe ale lumii au anulat toate petrecerile în aer liber. Iată cum a arătat trecerea în anul 2021 în cele mai mari oraşe ale lumii.

Cum se desfășoară petrecerea de Revelion în cele mai mari orașe din lume

În Beijing, capitala Chinei, a fost anulat spectacolul tradițional organizat cu ocazia Revelionului 2021 la Turnul Central de Televiziune. În plus, Templul din Beijing a redus la jumătate numărul de vizitatori, iar cei mai mulți dintre chinezi au ales să petreacă Revelionul acasă sau să facă excursii scurte, în țară.

Anulat a fost spectacolul organizat pe 2 ianuarie în Japonia, tot din cauza pandemiei de coronavirus. Împăratul Japoniei, Naruhito, şi alţi membri ai familiei imperiale urmau să-i întâmpine pe cei care veneau cu urări de bine. Tradiția are sute de ani vechime, însă a ost întreruptă anul acesta, din cauza pandemiei.

Cum se desfasoară petrecerea de Revelion in cele mai mari orase din lume
Cum se desfasoară petrecerea de Revelion in cele mai mari orase din lume

Restricții peste restricții

Singapore se colora în haine de sărbătoare, unde artificiile luminau cerul. Nu și anul acesta. Va fi prima dată din 2005 când nu va exista niciun foc de artificii în noaptea dintre ani.

Cu toate acestea, Coreea de Sud trece cu cântec în 2021. Joi seară, renumita trupă de K-pop BTS susţine un concert online în Coreea de Sud. Plajele din Gangneung vor fi închise pentru turişti, chiar dacă în aniitrecuți oamenii se adunau acolo pentru a privi primul răsărit al Anului Nou.

În India, Delhi și alte câteva orașe au impus restricții de noapte, tocmai pentru a preveni adunările mari de Anul Nou. A fost impusă carantină nocturnă, au fost restricţionate adunările mari şi au fost închise pub-urile şi restaurantele.

Cum se desfășoara celebra petrecere din Times Square

Cerul va rămâne întunecat anul acesta de-asupra Operei din Sydney, Australia, deși de Revelion cele mai frumoase artificii din lume brăzdau cerul. Anul acesta au fost introduse restricţii zonale ce vizează adunările.

Și Spania trece în Noul An fără festivităţi publice, la fel ca Anglia și Irlanda. În Franța au fost mobilizați 100.000 de polițiști și jandarmi în noaptea de Revelion pentru a interveni în cazul petrecerilor care încalcă restricțiile sanitare. Germania este în prezent sub restricții severe până în 10 ianuarie. Artificiile au fost interzise și adunările au fost interzise.

Peste Ocean, în celebra Times Square din New York, se vor desfăşura, totuși, festivități, însă în absenţa publicului. Artificiile au fost anulate în San Francisco și Las Vegas.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...