Klaus Iohannis, declarație de presă în cea mai neagră zi! ”Este nevoie de măsuri restrictive acum”

Stan Filon, Cristi Ionică 19.10.2021, 18:25
Klaus Iohannis, declarație de presă în cea mai neagră zi! ”Este nevoie de măsuri restrictive acum”

Președintele Klaus Iohannis se va adresa națiunii, în cea mai neagră zi de la începutul pandemiei de coronavirus. Marți, 19 octombrie, România a înregistrat cele mai multe cazuri noi de coronavirus, dar a înregistrat un alt record negativ: cele mai multe victime făcute de coronavirus.

Klaus Iohannis, declarație de presă în ziua cu cel mai mare număr de infectări covid-19 și decese

Update: Principalele declarații alepreședintelui Klaus Iojannis:

”Sunt zeci de mii de romani care stau cu teamă de necunoscut, cu familii, cu oameni dragi care au luat la rândul lor boala. Sunt 574 de inimi de romani care au încetat să bată pentru că au pierdut lupta cu virusul. Acum, lasa în urma lacrimile şi disperararea celor care le plâng moartea. Oameni care nu vor fi niciodată consolaţi niciodată, oameni care nu şi-au putut lua rămas bun de la cei dragi. 1.805 romani se lupta minut de minut pentru fiecare respiraţie. În realitate, sunt milioane de romani afectaţi, vieţi schimbate ireversibil de efectele acestei pandemii. Spitalele sunt pline, medicii sunt apuizati. Acest coşmar ne arată că valul 4 se dovedeşte mult mai agresiv decât ne aşteptam.

Campania de vaccinare s-a mişcat mult prea lent, cauzele sunt multiple, cee ace mai contează acum este să reuşim să depăşim aceasta cumpănă. Nu s-a făcut ceea ce a trebuit. Am decis să convoc mâine o şedinţă pentru instituirea unor măsuri restrictive clare care să ne ajute să oprim răspândirea virusului. Este o dramă naţională de proporţii teribile, avem o singură opţiune: să o depăşim. Nimic nu este mai presus de sănătate, de viaţă. Trebuie să facem orice pentru a le proteja. Medicii duc o viaţă epuizantă pentru viaţă, dar nici spitalele performate din alte ţări nu pot face faţă unui număr atât de mare de îmbolnăviri. De aceea am solicitat ajutor altor ţări, le mulţumim. Dragi romani, vaccinarea este singura soluţie. Ea funcţionează în statele în care oamenii s-au vaccinat, asta e clar. Conspiraţiile fac extrem de mult rău”, a spus Klaus Iohannis.

Știre inițială:

Așadar, președintele Klaus Iohannis va susține, marți, de la ora 18:15, o declarație de presă la Palatul Cotroceni. Declarația președintelui este anunțată în ziua în care România a atins noi recorduri negative în ceea ce privește infectările cu coronavirus și decesele asociate bolii COVID-19 și s-a clasat din nou pe primul loc în lume la numărul de decese cauzate de coronavirus.

”Președintele României, Klaus Iohannis, va susține marți, la ora 18:15, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă (oportunități de imagine pentru cameramanul și fotograful oficiali; declarația va fi transmisă presei prin sistemul unic de transmisiune în direct și pe site-ul Administrației Prezidențiale)”, se arată în comunicatul transmis de Administrația Prezidențială. De asemenea, președintele este așteptat să vorbească și despre concluziile discuției prin videoconferință la care a participat luni cu lideri ai Uniunii Europene.

Klaus Iohannis, declaratie de presa in ziua cu cel mai mare numar de infectari covid-19 si decese
Klaus Iohannis, declaratie de presa in ziua cu cel mai mare numar de infectari covid-19 si decese

574 de oameni răpuși de coronavirus

Până astăzi, 19 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.486.264 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19). În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 18.863 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), iar nu mai puțin de 574 de pacienți infectați cu temutul virus au decedat! Până astăzi, 42.616 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au murit în România.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...