Primele detalii despre Maserati GranTurismo Folgore: modelul electric va avea 1200 CP

Bogdan Bârliga 18.03.2022, 16:13
Primele detalii despre Maserati GranTurismo Folgore: modelul electric va avea 1200 CP

Maserati își respectă planul anunțat în septembrie 2020 și a publicat primele detalii despre viitorul model electric pe care îl va lansa în 2023.

Compania italiană va dezvoltă o gamă de autoturisme sport full electrice ce vor fi comercializate cu denumirea Folgore.

Maserati GranTurismo Folgore: modelul electric va avea 1200 CP

Noul GranTurismo va fi primul automobil din istoria Maserati care va adopta soluții de propulsie 100% electrice. Realizat la hub-ul de producție Mirafiori, acest model va debuta oficial pe piață în 2023.

Noul GranTurismo va oferi soluții tehnice de ultimă oră derivate din Formula E și va fi echipat cu trei unități electrice capabile să ofere în total 1200 CP.

Primele detalii despre Maserati GranTurismo Folgore: modelul electric va avea 1200 CP

Maserati susține că noul GranTurismo Folgore va accelera de la 0 la 100 km/h într-un interval de timp situat sub trei secunde și va putea să ruleze cu o viteză maximă de 300 km/h.

Primele detalii despre Maserati GranTurismo Folgore: modelul electric va avea 1200 CP

Noul model va avea tracțiune integrală și compania italiană a mai precizat că va avea un sistem de încărcare de înaltă performanță, dar nu a specificat alte detalii.

Toate modelele Maserati vor avea o versiune 100% electrică până în 2025

Toată gama de autoturisme Maserati va primi o versiune 100% electrică până în 2025:  MC20, noul sedan sport Quattroporte și SUV-ul Levante vor completa oferta Maserati Folgore.

Electrificarea Maserati face parte din planul strategic Stellantis „Dare Forward 2030” anunțat la 1 martie. Toate noile modele ale mărcii vor fi dezvoltate, proiectate și produse 100% în Italia și vor adopta sisteme de propulsie electrice.

Directorul comercial al Maserati, Bernard Loire, a declarat că marca va lansa anul viitor variante Folgore ale noului coupe GranTurismo și GranCabrio decapotabil, împreună cu varianta complet electrică a SUV-ului de dimensiuni medii Grecale, a cărui variantă de motor cu ardere internă va fi dezvăluită săptămâna viitoare, se arată într-un material europe.autonews.com.

Un nou roadster derivat din MC20

Maserati va lansa, de asemenea, anul acesta un roadster derivat al coupe-ului său MC20, care a fost scos la vânzare vara trecută cu un nou motor V-6 de 3,0 litri denumit Nettuno. Livrând 630 CP și cu un preț de pornire de 216.000 de euro în Italia, MC20 este cel mai puternic și cel mai scump model al lui Stellantis.

Maserati a declarat că a livrat 200 de unități ale coupe-ului MC20 anul trecut și că producția din 2022 este complet epuizată.

Până în 2025, Maserati va adăuga și o variantă Folgore la MC20. Compania nu a precizat dacă varianta alimentată cu baterii va fi oferită cu o caroserie tip coupe sau roadster.

Sedanul de dimensiuni medii Ghibli nu va fi înlocuit deoarece clienții de lux se îndreaptă către SUV-uri, a spus marca.

Maserati Levante Hybrid disponibil în România

Anul trecut comapania italiană a lansat primul său SUV electrificat și pe piața din România. Maserati Levante Hybrid dispune de un motor de 2.0 litri, cu patru cilindri și un sistem mild hybrid denumit “E-Booster” de 48V. Propulsorul furnizează un mxim de 330 CP la 5750 rpm și un cuplu de 450 Nm livrat de la 2250 rpm.

Urmăriți Impact.ro și pe
Bogdan Bârliga
Este editorul coordonator al secției Auto de pe Impact.ro. A început să lucreze în presă din anul 2002 și a experimentat mai multe domenii de activitate ( politic, social, economic) până...