Primele declarații ale lui Mugur Mihăescu după ce a intrat în AUR. „Nu mai beau RedBull”

Beatrice Dumitru 14.12.2022, 15:19
Primele declarații ale lui Mugur Mihăescu după ce a intrat în AUR. „Nu mai beau RedBull”

România a ratat șansa de a intra în Spațului Schengen după ce Austria a votat impotriva aderării. Dar veto-ul împotriva României a strârnit un val de reacții la nivelul UE, dar și critici din partea cetățenilor români care au început un boicot la adresa firmelor austriece din țara noastră. Printre cei care atacă Austria este și actorul Mugur Mihăescu.

„Nu pot să îi spun nici măcar gargară ieftină”

România se chinui de 11 ani să adere la Spațiul Schengen, dar Austria i-a pus piedică în Consiliul JAI de săptămâna trecută. După votul negativ al Vienei, românii au luat atitudine și au anunțat că vor boicota firmele cu capital austriac din țara noastră.

Antreprenorul Mugur Mihăescu, proaspăt intrat în AUR, a vorbit pe tema boicotării companiilor cu capital austriac care activează pe piaţa din România și despre avertismentul cancelarului Karl Nehammer care a susținut că boicotul ar dăuna mai degrabă țării noastre, decât Austriei, deoarece aceste firme aduc bani și oferă locuri de muncă.

Primele declarații ale lui Mugur Mihăescu după ce a intrat în AUR. „Nu mai beau RedBull”
România a aderat în urmă cu 11 ani la Spațiul Schengen.

Eu nu pot să îi spun nici măcar gargară ieftină. Ok, să plece Petrom și OMV de aici și să extragă gaze și petrol de la ei din țară. La fel și lemn. Credeți că nu se găsesc firme care să scoată petrol și gaze în România pe redevențe corecte? Am putea să creștem redevența de 2, 3 sau 4 ori, prin lege, în condiții de criză economică, pe o perioadă scurtă, de trei ani, să zicem. Și atunci să alimentăm toți la Petrom și OMV, pentru că știm că banii se întorc la statul român”, a spus Mugur Mihăescu la România TV.

Vor veni alții care să nu ne trateze ca pe niște șulfe”

Actorul a mai afirmat că România nu ar trebui să se gândească la faptul că firmele austriece ar putea părăsi piața românească, deoarece există finanțare destulă în lume, cum ar fi Orientul Mijlociu sau China.

Dacă nu mai fac profit, vor veni alții, care să ne trateze ca pe parteneri, nu ca pe niște șulfe. Eu am conturi doar la bănci românești, întotdeauna am lucrat bine cu ele. Carburant, mai nou, bag de la Rompetrol. Înainte mai băgam și de la ei. Nu mai servesc Red Bull. Dacă clienții mei au carduri la bănci austriece, merg și scot cash de la bancomat. Nu am știut că și BCR este așa, dar se rezolvă într-o ora. Le spun angajaților să le spună clienților care au card BCR să meargă să scoată de la bancomat. Am fost în Viena, mi-a plăcut, nu-mi mai place”, a mai spus actorul.

Proprietarii unor mari societăţi comerciale din România au anunțat în ultimele zile că și-au închis conturile pe care le aveau la cele două bănci cu capital austriac și că nu vor mai cumpăra carburant de la compania în care o firmă din Austria este acționar majoritar.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...