Primele declarații ale lui Bogdan Lobonț în calitate de selecționer al României U20. ”Nu m-a surprins alegerea Federației”

Andrei Cezar 11.08.2021, 16:35
Primele declarații ale lui Bogdan Lobonț în calitate de selecționer al României U20. ”Nu m-a surprins alegerea Federației”

Recent înființata echipă națională sub 20 de ani are selecționer nou. Bogdan Lobonț a fost prezentat astăzi oficial în noua sa funcție. El a vobit despre obiectivele pe care și le-a propus la cârma naționalei U20 și  rolul pe care îl va avea această selecționată.

Bogdan Lobonț, noul selecționer al României U20. Ce obiective și-a propus ”Lobby One”

La prezentarea oficială în funcția de selecționer al naționalei U20, Bogdan Lobonț s-a arătat entuziasmat de noul său drum. Fostul portar al României a declarat că își dorește să îi determine pe jucătorii selecționați să își atingă potențialul maxim.

Pot să vă spun că sunt emoționat, bucuros pentru alegerea făcută. Este ca în prima zi la școală, sunt nerăbdător să cunosc fondul de jucători pe care U20 îl are la dispoziție. Sunt convins că o să obținem maximum din potențialul fiecăruia.”, a declarat Lobonț.

Potrivit acestuia, nou-înființata selecționată sub 20 de ani are rolul de a face tranziția fotbaliștilor de la juniori, către echipele naționale U21 și de seniori.

Practic, se dă o continuitate jucătorilor de U19. Datoria noastră este să dezvoltăm calitățile pe care le prezintă acești jucători. Obiectivul nostru este să dăm cât mai mulți ucători pentru naționala U21 și naționala mare. Emoții sunt.

Abia aștept să-i cunosc pe băieți, i-am urmărit doar video. Deocamdată, live nu am avut posibilitatea. Ceea ce am făcut în anul precedent, 2020-2021, mi-a dat posibilitatea să urmăresc și cu mai mare atenție fondul de jucători tineri, eligibili pentru U21, U20, U19. Pot să afirm că este un fond de 40-50 jucători pe care îi avem în vedere.” a mai spus ”Pisica” în cadrul conferinței de astăzi.

”Eu să fac reconstrucție? Nu sunt constructor”

În condițiile în care s-a zovnit că Daniel Pancu ar fi fost și el în cărți pentru funcția de selecționer al naționalei U20, Bogdan Lobonț a mărturisit că nu a fost surprins de decizia FRF. Totodată, ”Lobby One” a spus că menirea la cârma selecționatei U20 sa nu este să facă ”reconstrucție”.

Eu să fac reconstrucție? Nu sunt constructor, nu sunt zidar. Obiectivul nostru este să dăm continuitate jucătorilor ce termină cu U19 și să facă pasul spre U21.

Naționala U20 este o fereastră importantă în îndeplinirea acestui obiectiv. Ținând cont că o parte dintre jucători activează și în Liga 2, chiar și în Liga 3, le dă posibilitatea tuturor echipelor care fac parte din eșalonul secund să promoveze și mai mulți jucători.

Sincer să fiu, nu m-a surprins alegerea Federației pentru acest rol. Sunt convins că sunt persoana potrivită la locul potrivit. Negocierile au durat foarte puțin, ținând cont și de background-ul pe care l-am avut ca și jucător pentru echipa națională. A fost foarte ușor de negociat. Sunt convins că au fost și alte nume pe listă”, a precizt fostul goalkeeper al României.

Începând in toamna acestui an, naţionala sub 20 de ani a României va participa într-o competiţie amicală alături de selecţionate puternice ale Europei. Turneul reunește 8 selecționate U20 de pe continent. Prin această competiție se dorește ca jucătorii de nivel U19 să capete cât mai multă experiență internațională și să facă tranziția către naționala de tineret.

Primele declaratii ale lui Bogdan Lobont in calitate de selectioner al Romaniei U20. ”Nu m-a surprins alegerea Federatiei”
Primele declaratii ale lui Bogdan Lobont in calitate de selectioner al Romaniei U20. ”Nu m-a surprins alegerea Federatiei”

Meciurile României U20:

  • 2 septembrie: România U20 – Portugalia U20
  • 6 septembrie: Anglia U20 – România U20
  • 7 octombrie: România U20 – Cehia U20
  • 11 octombrie: Germania U20 – România U20
  • 11 noiembrie: România U20 – Polonia U20
  • 15 noiembrie: Italia U20 – România U20

Echipa națională a României sub 20 de ani a fost înființată de FRF în noiembrie 2020 cu scopul de a oferi continuitate tinerelor generații de fotbaliști. România este singura țară din Europa de Est cu o astfel de selecționată.

Urmăriți Impact.ro și pe