De ce nu a mai ajuns Daniel Pancu să fie selecționer la naționala de tineret. Burleanu s-a răzbunat și l-a tăiat de pe listă

Andrei Cezar 11.08.2021, 11:09
De ce nu a mai ajuns Daniel Pancu să fie selecționer la naționala de tineret. Burleanu s-a răzbunat și l-a tăiat de pe listă

Ies la iveală detalii interesante cu privire la numirea noului selecționer al naționalei U21. Chiar dacă Florin Bratu a devenit noul antrenor al selecționatei de tineret, favorit era Daniel Pancu, pentru care Mihai Stoichiță, șeful Departamentului tehnic din Federație, a inistat până în ultima clipă. Răzvan Burleanu s-a răzbunat și l-a tăiat pe ”Pancone” de pe listă. Motivul este unul incredibil.

De ce s-a răzbunat Burleanu pe Daniel Pancu și nu l-a mai numit selecționer la naționala de tineret

Noul selecționer al României U21, Florin Bratu, a primit cu entuziasm vestea numirii sale în funcție. Bratu, cel care a activat ca antrenor la echipe precum Dinamo Bucureşti, Aerostar Bacău, Turris Oltul şi Concordia Chiajna, a mai avut un contract cu FRF. El a condus selecționata U18 în perioada 2017-2018.

Florin Bratu a semnat un contrcat pe doi cu Federația Române de Fotbal și are un obiectiv clar: calificarea României la Jocurile Olimpice 2024. El s-a arătat încrezător după preluarea noului mandat, însă recunoaște că nu îi va fi ușor să îi facă uitați pe predecesorii săi Mirel Rădoi și Adrian Mutu.

„Nu e ușor, vin după Mirel Rădoi și Adi Mutu, antrenori care s-au calificat. Acum se vor schimba generațiile, vor fi generațiile 2000-2002. Nu mă sperie, este o presiune cu care am fost obișnuit când eram jucător și, cu siguranță, promit să dau totul pentru a duce, în prim plan, jucători importanți. Aici mă refer la prima reprezentativă.

E o generație pe care eu am antrenat-o, atunci când am antrenat U18. Sunt jucători pe care eu îi cunosc, pe care îi văd săptămână de săptămână. Am încredere că putem forma un grup unit, o generație bună, o echipă care să aibe rezultate”, a spus Bratu, pentru FRF.ro.

Numirea sa ca selecționer al naționalei de tineret nu este văzută cu ochi buni de unii oameni din fotbal. Florin Prunea a comentat la Prosport și a râs de istoricul noului selecționer: „Eram sigur că așa ceva vor alege, un antrenor docil, pe care să-l conducă Stoichiță! Bratu a picat în Liga a doua cu Aerostar Bacău, cum să îl pui selecționer?!”.

De ce nu a mai ajuns Daniel Pancu sa fie selectioner la nationala de tineret. Burleanu s-a razbunat si l-a taiat de pe lista
De ce nu a mai ajuns Daniel Pancu sa fie selectioner la nationala de tineret. Burleanu s-a razbunat si l-a taiat de pe lista

Pancu, înlocuit în ultimul moment de Bratu

Până la numirea fostului atacant de la Dinamo în funcția de selecționer al naționalei de tineret, în cărți și cu șanse foarte mari de a prelua madatul a fost Daniel Pancu.

În 2020, FRF a înființat naționala sub 20 de ani. După plecarea lui Adrian Mutu în luna iunie de la cârma echipa națională U21, Mihai Stoichiță făcuse deja planurile în ceea ce privește selecționerii pentru ambele reprezentative: Daniel Pancu la U21 și Florin Bratu la U20.

Planurile șefului Departamentului tehnic din Federație au fost date peste cap chiar de Răzvan Burleanu, care după sosirea de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în urmă cu câteva zile, a hotărât ca Bratu să preia funcția de selecționer la U21.

Răzvan Burleanu nu l-a dorit pe Pancu, deși Stoichiță spunea că va fi 100% selecționer la U21, din cauza faptului că Daniel l-a susținut pe Ionuț Lupescu în campania din 2018 pentru alegerea președintelui Federației.

Naționala U21 a României va începe, în luna septembrie, pregătirea pentru Euro 2023, găzduit de țara noastră și Georgia. Selecționata de tineret va disputa două partide amicale, cu Anglia, pe 3 spetembrie și cu Gerogia, pe 7 septembrie. Ambele meciuri vor avea loc pe Stadionul Arcul de Triumf din Capitală.

Urmăriți Impact.ro și pe