VIDEO

Primarul Sectorului 4, despre lucrările de reabilitare la Pasajul Unirii. Care este principala problemă identificată de autorități. Foto

Badea Violeta 20.06.2022, 09:38

Pasajul Unirii s-a închis de duminică, 19 iunie, pentru renovare și reconsolidare, iar lucrările vor dura nu mai puțin de două luni și vor costa 54 de milioane de lei. Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a făcut primele declarații după ce s-a dat startul lucrărilor. Iată care este principala problemă pe care a identificat-o edilul!

Pasajul Unirii s-a închis de duminică, 19 iunie. Anunțul făcut de primarul Sectorului 4

Anunț important pentru șoferii care tranzitează zona de centru a Capitalei. Pasajul Unirii din București va fi închis circulației rutiere timp de două luni, pentru lucrări de punere în siguranță. Acestea au început deja pe data de 20 iunie și urmează să se încheie la 1 septembrie, cel puțin așa a promis primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Până atunci, Pasajul Unirii ar urma să fie dotat cu noi sisteme de iluminat, dar și de ventilație, pentru extragerea noxelor. Traficul din zonă a fost reconfigurat. Începând de ieri,conducătorii auto vor tranzita Piața Unirii pe deasupra pasajului, pe noile trasee care au fost stabilite de Brigada Rutieră a Capitalei.

„În vederea executării unor lucrări de consolidare și creștere a siguranței, începând cu data de 19 iunie a.c., până la începutul lunii septembrie, se vor institui restricții de circulație care implică închiderea Pasajului Unirii”, a anunțat joi, 16 iunie, Brigada Rutieră.

Polițiștii au indicat următoarele rute alternative:

  • Bd. Dimitrie Cantemir – Bd. Mărășești – Bd Mircea Vodă – Bd. Corneliu Coposu – Bd. I.C. Brătianu;
  • Bd. Dimitrie Cantemir – Bd. Mărășești – Bd Mircea Vodă – Bd. Hristov Botev – Bd. Carol I – Piața Universității;
  • Calea Victoriei – Spl. Independenței – Piața Unirii – Bd. Dimitrie Cantemir;
  • Str. Buzești – Str. Berzei – Str. Vasile Pârvan – Splaiul Independenței -Bd. Libertății.
Renovare Pasaj Unirii 2
Au inceput lucrarile de renovare la Pasajul Unirii

„Apa a început să-și facă simțită prezența”

Edilul Daniel Băluță a anunțat duminică, 19 iunie, începerea lucrărilor la Pasajul Unirii. Acesta a precizat scopul numărul 1 pe care îl au autoritățile, însă a identificat deja o primă problemă.

„Acum, live, de la Pasajul Unirii!

Am început lucrările de punere în siguranță a unuia dintre cele mai tranzitate pasaje din Capitală”, a spus, pe Facebook, primarul Sectorului 4.

„Structura exterioară va fi curățată. Scopul pe care îl avem este să blocăm apa care infiltrează acest pasaj. Încă din primele clipe ale lucrărilor, evident, apa a început să-și facă simțită prezența. De aceea, vom avea nevoie să sigilăm, astfel încât structura acestui pasaj să nu se deterioreze”, a mai adăugat Daniel Băluță.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...