Prima reacție a României la amenințările Rusiei. Marcel Ciolacu: „Este inacceptabil

Ana-Maria Tudor 22.06.2023, 17:06
Prima reacție a României la amenințările Rusiei. Marcel Ciolacu: „Este inacceptabil

Joi, guvernatorul pro-rus al regiunii Herson a emis amenințări cu privire la podul Galați-Giurgiulești, care conectează România și Moldova, sugerând că rușii ar putea să îl distrugă, iar acest lucru a stârnit o reacție imediată din partea lui Marcel Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a oferit imediat un răspuns ferm printr-un mesaj postat pe Twitter în urma amenințărilor făcute de guvernatorul prorus al regiunii Herson. Acesta a declarat că astfel de declarații, care vizează România – un aliat al NATO, sunt complet inacceptabile și a subliniat că lovirea infrastructurii civile reprezintă o crimă de război, evidențiind astfel gravitatea și consecințele acestor acțiuni.

Care a fost prima reacție a prim ministrului

Marcel Ciolacu a reacționat prompt la amenințările guvernatorului prorus al regiunii Herson, exprimându-și dezaprobarea prin intermediul unui mesaj postat pe Twitter. În mesajul său, Ciolacu a subliniat că astfel de declarații care vizează România, un aliat al NATO, sunt complet inacceptabile.

„România condamnă ferm declarațiile așa-zisului “reprezentant” al Rusiei în Herson, regiune ocupată ilegal de Rusia. Astfel de declarații la adresa Republicii Moldova, care vizează și o parte a teritoriului României, aliat NATO, sunt inacceptabile. Totodată, lovirea infrastructurii civile e crimă de război”, a scris Marcel Ciolacu pe Twitter.

Marcel Ciolacu a fost desemnat premier
 

De asemenea, această declarație a premierului a fost preluată și de Ministerul Afacerilor Externe.

Ce a declarat guvernatorul prorus

Joi, guvernatorul prorus al regiunii Herson a amenințat cu privire la podul Galați-Giurgiulești, care reprezintă o legătură vitală între România și Moldova. Aceste amenințări au venit în urma atacului ucrainenilor asupra podului care leagă regiunea Herson de peninsula Crimeea, anexată de Rusia.

„Un alt atac fără sens al regimului de la Kiev la instrucțiunile primite de la Londra. Nu schimbă cu nimic rezultatele „operațiunii militare speciale”. Demonstrează că este începutul sfârșitului pentru regimul de la Kiev. Încă un salut din inimă: știm coordonatele podurilor din regiunea Odesa și ale podului Giurgiulești, care au aparținut cândva Ucrainei, dar au fost predate de regimul Iușcenko. Un răspuns foarte serios va veni foarte curând”, a declarat Vladimir Saldo, guvernatorul prorus al regiunii Herson.

Podul Galați-Giurgiulești, care traversează râul Prut, este o importantă conexiune rutieră între România și Moldova. Construit în anul 1949, acest pod are o lungime de 125 de metri și contribuie la fluidizarea traficului dintre cele două țări.

El joacă de asemenea un rol semnificativ în consolidarea poziției Republicii Moldova ca punte de legătură între Uniunea Europeană și Ucraina, iar anul trecut, podul a fost supus unor lucrări de reabilitare, în valoare de aproximativ 8 milioane de lei românești, costurile fiind acoperite în totalitate de către Guvernul României.

Urmăriți Impact.ro și pe