Prima reacție a medicului Adrian Streinu Cercel, după ce a fost demis. Ce s-a întâmplat de fapt

Rădulescu Valentin 24.04.2020, 11:25
Prima reacție a medicului Adrian Streinu Cercel, după ce a fost demis. Ce s-a întâmplat de fapt

După ce a fost demis din funcția de șef la Comisia pentru managementul clinic și epidemiologic Covid-19, Adrian Streniu Cercel și-a exprimat părerea într-o scrisoare deschisă.

Prima reacție a medicului Adrian Streinu Cercel, după ce a fost demis

După ce medicul a fost demis de Ministrul Sănătății din funcția de șef al Comisiei pentru managementul clinic și epidemiologic al Covid 19, acesta a trimis o scrisoare deschisă chiar în aceeași zi. În scrisoare se arată faptul că Streinu Cercel a fost întrebat de mai multe ori de ce nu a reacționat, acesta a precizat și că a fost ținta unor atacuri fără precedent, ca urmare a documentului ”Programul Vacanța Mare de prevenire a îmbolnăvirilor cu SARS-COV-2/COVID 19”.  Totodată doctorul a făcut mai multe precizări.

”Acesta a fost un document de lucru elaborat la începutul pandemiei că o propunere de intervenție de sănătate publică adresată tuturor categoriilor la risc și a fost propus spre dezbatere la momentul respectiv, astfel că este cu atât mai surprinzătoare apariția să în spațiul public la acest moment, când, dată fiind evoluția epidemiei, propunerile cuprinse în document în mod evident nu mai sunt de actualitate.”, se arată în scrisoarea trimisă, potrivit Mediafax.

Sursă: Scribd.ro
Sursă: Scribd.ro

Profesorul a precizat că este vorba și despre un fake news

În documentul trimis, medicul a mai vorbit și despre carantinararea forțată a persoanelor vârstnice, despre care aceste susține că este un fake news. Totodată, Streinu Cercel spune că este important să ne concentrăm acum pe tratarea bolnavilor, chiar dacă țara noastră trece acum printr-o perioadă dificilă.

„Majoritatea materialelor apărute în presă pe această tema oferă o interpretare distorsionată și malițioasă a măsurilor propuse în acest draft. De exemplu, mesajul din presă legat de „carantinarea forțată” a persoanelor vârstnice, este profund eronat. Conceptul din materialul original specifică recomandarea că vârstnicii să fie protejați prin izolarea la domiciliu singuri sau cu persoane de aceeași vârstă” se mai arată în scrisoare.

Urmăriți Impact.ro și pe