Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății? Ce funcţie ar putea primi Vlad Voiculescu

Stan Filon, Ioana Nicolae 20.04.2021, 16:40
Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății? Ce funcţie ar putea primi Vlad Voiculescu

USR-PLUS se pare că revine la gânduri mai bune și are deja o propunere pentru Ministerul Sănătății. Alianța aflată la guvernare s-ar fi înțeles pentru nominalizarea Ioanei Mihăilă pentru a ocupa funcția pe care a deținut-o Vlad Voiculescu. Acesta ar reveni și el, totuși, la minister.

Ioana Mihăilă ar putea fi noul ministru al Sănătății

Portofoliul Sănătății aparține PLUS, dar cu toate acestea și USR ar fi venit cu o propunere. Ioana Mihăilă a fost propusă de PLUS pentru a conduce Ministerul Sănătății, pe când USR ar fi venit la masa negocierilor cu numele lui Adrian Wiener. În urma negocierilor, PLUS a avut câștig de cauză, așa că Ioana Mihăilă ar urma să fie propunerea oficială a USR-PLUS, potrivit unor surse citate de Antena 3.

Până să fie prezentată oficial, Ioana Mihăilă, care este secretar de stat în Ministerul Sănătății, trebuie să fie însă votată de forurile statutare ale alianței și de comitetul Național USR – PLUS și asta se va întâmpla fie în cursul zilei de marți, fie în cursul zilei de miercuri, potrivit sursei citate.

Ioana Mihaila ar putea fi noul ministru al Sanatatii
Ioana Mihaila ar putea fi noul ministru al Sanatatii

USR și PLUS au căzut de acord

În acest timp, continuă negocierile dure dintre PNL și Alianța USR-PLUS. Și astăzi vor fi stabilite noile reguli de colaborare în coaliție, iar ulterior va fi făcută și propunerea pentru Ministerul Sănătății. Chiar dacă pare greu de crezut, Vlad Voiculescu ar putea reveni și el la Ministerul Sănătății, însă ar putea ocupa funcția de consilier onorific.

Consilierul onorific nu este remunerat, dar va avea o influență foarte mare. Practic, USR-PLUS dorește ca Vlad Voiculescu să fie în continuare în conducerea Ministerului Sănătății, unde să vină cu sfaturile și experiența acumulată în timpul cât a condus Ministerul Sănătății.

Vlad Voiculescu ar putea reveni și el la Ministerul Sănătății

Vlad Voiculescu a ocupat funcția de ministru al Sănătății, însă gafele pe care le-a făcut nu au mai putut fi trecute cu vederea de premierul Florin Cîțu. A evacuat Spitalul Foișorul de Foc la miezul nopții, nu știa că morții de coronavirus sunt aruncați goi în doi saci de plastic, iar picătura care a umplut paharul a fost schimbarea legislației carantinării fără ca premierul să știe.

În plus, Vlad Voiculescu a spus în nenumărate rânduri că cifrele cu noile cazuri de coronavirus și chiar și cele ale deceselor nu reflectă realitatea. Fostul ministru al Sănătății susține însă că cifrele reale sunt, de fapt, mai mari decât cele prezentate de către autorități.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI