Prima reacție a lui Dusan Uhrin după ce fanii lui Dinamo i-au cerut să se întoarcă. „Echipa se poate salva”

Andrei Cezar 08.02.2022, 17:17
Prima reacție a lui Dusan Uhrin după ce fanii lui Dinamo i-au cerut să se întoarcă. „Echipa se poate salva”

Flavius Stoican are zilele numărate la Dinamo, după eșecul usturător împotriva celor de la FCB Botoșani, scor 0-4. Liderii DDB vor îndepărtatrea tehnicianului în vârstă de 45 de ani și înlocuirea acestuia cu Dusan Uhrin. Cehul este liber de contract din vara trecută și a fost contactat de liderii fanilor dinamoviști, iar răspunsul său le dă speranțe suporterilor alb-roșii.

Dusan Uhrin, dorit de DDB pe banca lui Dinamo. Ce a răspuns antrenorul

Dinamo nu este sigură că se va salva de la retrogradare nici după venirea lui Flavius Stoican. Tehnicianul a adunat trei înfrângeri în cele trei partide pe banca roș-albilor: 1-2 cu FC Argeș, 0-3 cu FCSB și 0-4 cu FC Botoșani.

După ultimul eșec, fanii „câinilor” și-au pierdut răbdarea și l-au contactat pe Dusan Uhrin pentru a-l aduce din nou în „Ștefan cel Mare”. Antrenorul ceh a reușit să evite retrogradrea în sezonul trecut și este văzut de suporteri drept soluția ideală pentru a o scoate pe Dinamo din situația critică în care se află.

Relația dintre Uhrin și fanii din DDB este una foarte apropiată, iar tehnicianul a recunoscut că nu ar spune nu unei reveniri pe banca formației din „Ștefan cel Mare”. Uhrin a declarat însă că în acest moment nu se poate pune problema să o preia pe Dinamo pentru că are antrenor, dar are încredere că echipa se poate salva de la retrogradare.

Nu exclud varianta de a reveni la Dinamo, dar trebuie să analizam lucrurile bine. Sunt în relații foarte bune cu suporterii, înseamnă mult pentru mine. Nu putem vorbi despre mine acum pentru că echipa are antrenor, iar eu sunt un simplu suporter al lui Dinamo. Echipa se poate salva! Am încredere în jucători”, a declarat Dusan Uhrin, în exclusivitate, pentru ProSport.

Flavius Stoican, dezamăgit după ultima înfrângere: „Luăm goluri spectaculoase”

După eșecul usturător cu FC Botoșani, tehnicianul „câinilor” și-a găsit cu greu cuvintele. Flavius Stoican nu își explică de ce elevii săi primesc goluri atât de ușor, însă s-a declarat încrezător că lucrurile se vor schimba în bine în viitorul apropiat.

Parcă luăm cele mai spectaculoase goluri. Am început bine jocul, apoi am luat gol după o pătrundere în flancul drept. A urmat acțiunea lui Jaja, gol. Noi am jucat și cu doi atacanți, chiar cu trei la un moment dat. Am întâlnit o echipă pragmatică, au marcat la fiecare fază importantă. Nu am vrut să cedăm, am vrut să jucăm până la final. Luăm goluri cu ușurință sau luăm goluri spectaculoase.

Ăsta este fotbalul, trebuie să ridicăm capul din pământ. Poate o să se întoarcă roata și pentru noi, prea multe ghinioane am avut astăzi. Tomozei a făcut o entorsă la genunchi în minutul 2. Botoșani a înscris la prima ocazie, iar apoi a venit reușita superbă a lui Jaja. Nu trebuie să ne pierdem încrederea, am jucători care oricând pot face diferența. Trebuie să ne asumăm când greșim, nu pierde unul sau altul, pierdem cu toții.

O să fim o echipă bună în viitorul apropiat, am jucători buni, care o să demonstreze. Pasăm, jucăm, avem ocazii, dar nu reușim să marcăm. Orice este posibil, dar noi nu vrem să picăm în Liga 2. Facem tot ce ne stă în putință. Suntem într-o situație grea, dar nu dezarmantă. Nu este un capăt de țară când pierdem, dar nu vreau să mai oferim cadouri. Primul gol a fost un cadou. Nu vreau să intrăm cu o diferență foarte mare în play-out”, a spus Stoican, după FC Botoșani – Dinamo 4-0.

Dinamo este penultima în clasamentul Ligii 1, cu 12 puncte câștigate în 24 de etape. Echipa din Ștefan cel Mare are cea mai slabă apărare din campionat, cu 52 de goluri primite.

Urmăriți Impact.ro și pe