EXCLUSIV

Prima reacție a lui Costel Alexe după ce a devenit inculpat într-un dosar DNA. „Am acționat respectând legea”. Ce i-au spus procurorii președintelui CJ Iași

Livia Ispas, Andra Daoud 10.05.2022, 20:07
Prima reacție a lui Costel Alexe după ce a devenit inculpat într-un dosar DNA. „Am acționat respectând legea”. Ce i-au spus procurorii președintelui CJ Iași

Președintele Consiliului Județean Iași a devenit inculpat într-un dosar de abuz în serviciu. Procurorii DNA Iași au demarat acțiunea penală față de Costel Alexe pentru a stabili dacă funcționarul public a obținut foloase necuvenite în formă continuată. La scurt timp după ce procurorii anticorupție i-au adus la cunoștință acuzațiile, Costel Alexe a dat o declarație în exclusivitate pentru Impact.ro.

Ce a declarat Costel Alexe după ce a devenit inculpat la DNA

Procurorii DNA Iași îl anchetează pe Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, iar marți i-au adus la cunoștință calitatea de inculpat. Politicianul este cercetat pentru abuz în serviciu, iar procurorii DNA urmează să stabilească dacă Alexe a obținuț, pentru sine sau pentru alții, foloase necuvenite, în formă continuată. Costel Alexe a declarat, pentru Impact.ro, că procurorii anticorupție i-au adus la cunoștință acuzațiile și probele din dosar, dar a precizat că nu a fost niciodată până acum audiat.

”Am fost invitat pentru a mi se aduce la cunoștință noua calitate în dosarul referitor la detașarea de la Școala Populară de Arte Titel Popovici Iași”, a spus președintele Consiliului Județean Iași.

Costel Alexe spune că este nevinovat și că nu a încălcat legea când l-a numit pe consilierul său la conducerea Școlii Populare de Arte:

”Am deplină încredere că justiția își va face datoria și voi fi la dispoziția organelor de cercetare pe tot parcursul anchetei pentru că nu am nimic de ascuns, știu că am acționat respectând legea”, a mai spus Costel Alexe pentru Impact.ro.

Prima reactie a lui Costel Alexe dupa ce a devenit inculpat intr-un dosar DNA. Am actionat respectand legea. Ce i-au spus procurorii presedintelui CJ Iasi
Costel Alexe este cercetat pentru abuz in serviciu

Pentru ce este anchetat Costel Alexe

Președintele Consiliului Județean Iași și fost ministru al Mediului este urmărit de procurorii DNA, iar acuzația care i se aduce este aceea de abuz în serviciu. Oamenii legii urmează să stabilească felul în care Vlad-Corneliu Baba a fost numit director interimar al Școlii Populare de Arte Titel Popovici. Acesta a obținut funcția de conducere deși nu îndeplinea condițiile legale, spun procurorii.

Baba este și el anchetat de procurori și este urmărit penal pentru infracțiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și permiterea accesului la informații nedestinate publicității, toate sub forma instigării. Pe lângă Baba și Alexe, procurorii DNA l-au mai luat în vizor și pe Radu Gabriel Apetrei, șef la departamentul de Resurse Umane și Salarizare din cadrul Consiliului Județean Iași. Acesta este cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu.

DNA a precizat că: „Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

Urmăriți Impact.ro și pe