Prima declarație a Brândușei Socaciu, după ce a vândut vila din Cornu: ”Nu-mi e mai greu să mă despart de o casă, decât mi-a fost să mă despart de Victor” EXCLUSIV

Simona Ecovoiu 07.07.2023, 18:24

Brândușa Socaciu, văduva lui Victor Socaciu, a fost nevoită să vândă casa lor de la Cornu, conform succesiunii. Ea ne-a vorbit, exclusiv pentru Impact.ro, despre despărțirea de acest mic colț de Rai, unde a trăit cele mai romantice clipe, alături de regretatul solist de muzică folk.

Brândușa Socaciu, după ce a vândut vila din Cornu: ”Nu-mi e mai greu să mă despart de o casă, decât…”

Brândușa Socaciu a fost preocupată luna trecuta de organizarea Festivalului ”Victor Socaciu”, de la Brașov, așa că a tot refuzat să vorbească despre vânzarea casei lor de la Cornu.

Ea chiar și-a manifestat tristețea că lumea e mai degrabă interesată de această problemă, nicidecum de emoționantul eveniment cultural, desfășurat la Brașov.

Festivalul Victor Socaciu, important pentru fosta soție

”Evit de două săptămâni această întrebare, nu pentru ca n-aș avea ce să răspund, dar am considerat că e mult mai importantă prima ediție a festivalului, care îi poartă numele soțului meu, decât bucătăria succesiunii.

Am încercat, fără succes, de altfel, să atrag atenția presei în această direcție. Despre eforturile celor care s-au implicat, despre prieteni adevărați, despre concurenți sau despre public aș fi putut vorbi pe larg.

Dar se pare că acest omagiu care i-a fost adus, la Brașov, lui Victor Socaciu de câteva sute de oameni nu prezintă suficient interes. Cu atât mai puțin cred deci că este de interes public situația casei de la Cornu sau lamentarile mele pe această temă”, ne-a declarat ea, exclusiv pentru Impact.ro.

”Voi încerca să țin în viață muzica lui, prima lui iubire, de fapt, și ultima”

Brândușa Socaciu s-a ocupat de cariera muzicală a lui Victor Socaciu, în ultimii lui ani de viață, dar a pus suflet și în realizarea Festivalului Național Concurs de muzică folk ”Victor Socaciu”, desfășurat la Brașov, pe 27 și 28 iunie, și unde artiști valoroși, precum Ducu Bertzi, Laurențiu Cazan și Mircea Vintilă, i-au adus un omagiu, prin recitalurile lor de excepție.

Brândușa Socaciu mai susține, pentru Impact.ro, că nu știe dacă va mai impresaria și alți artiști de muzică folk: ”În măsura în care va exista dragoste pentru muzica folk, în măsura în care oamenii își vor dori asta, voi încerca să țin în viață muzica lui, prima lui iubire, de fapt, și ultima”.

Cât de greu i-a fost Brândușei Socaciu să se despartă de vila lor de la Cornu

Întrebată de reporterii Impact.ro cât de greu i-a fost să se despartă de cocheta căsuță de la Cornu, unde ea și Victor și-au trăit frumoasa poveste de dragoste, Brândușa ne-a spus: ”Nu-mi e mai greu să mă despart de o casă, decât mi-a fost să mă despart de Victor, de omul pe care l-am iubit. Fără omul drag și iubit nu-mi este mai greu sau mai ușor decât oricărui om care trece prin orice om”.

Marele artist Victor Socaciu a încetat din viață pe 27 decembrie 2021, fiind înmormântat la cimitirul din Cornu, conform ultimei sale dorințe.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...