Previziuni sumbre de la ministrul Violeta Alexandru! Ce se va întâmpla, în a doua jumătate a anului, pe piața muncii

Violeta Alexandru explică ce îi așteaptă pe români

Criza de coronavirus a avut efecte aproape devastatoare asupra economiei. Multe dintre sectoarele din România au fost afectat, iar previziunile pentru perioada următoare nu sunt tocmai optimiste. Ministrul Violeta Alexandru a explicat care sunt situațiile la care trebuie să ne așteptăm.

Conform realitatea.net, a fost realizat un stiudiu în cadrul ministerului privind impactul COVID-19 asupra economiei. Astfel, Violeta Alexandru, Ministrul Muncii, a declarat că ne putem aștepta ca pe viitor să existe restructurări în masă.

Sute de mii de români riscă să rămână fără loc de muncă

A doua parte a acestui an este una ce nu prevestește vești bune. Cel puțin nu din punct de vedere economic. Există o posibilitate crescută ca sute de mii de români să își piardă locul de muncă. Pentru a combate această tendință, Ministrul împreună cu Guvernul încearcă să găsească soluții.

O primă sugestie ar fi posibilitatea de a crește unele indemnizații de șomaj. Astfel, o serie de categorii vulnerabile ar putea fi incluse pe lista de mărire a indemnizației. Tinerii absolvenți, persoanele cu dizabilități sau persoanele apropiate de vârsta de pensionare ar putea primi mai mulți bani.

Șomajul tehnic ar putea fi prelungit

Șomajul tehnic ar putea fi prelungit

Măsurile luate de guvernanți după ieșirea din starea de urgență

O primă măsură pe care au decis-o cei din Guvern este de a prelungi și după 15 mai acordarea țomajului tehnic pentru angajații care nu își pot relua, pentru moment, activitatea.

De asemenea, ministrul promit un nou pachet de măsuri de la 1 iunie. Astfel, somajul tehnic ar putea fi prelungit pentru unele sectoare, în care va fi menținută activitatea restrânsă.

Cifrele sunt în evoluție, din păcate una nu favorabilă, economia e afectată direct. Sper să găsim soluțiile pentru a-i aduce cât mai repede pe acești oameni în activitate. Dorința noastră e să activăm cât mai repede aceste măsuri privind reîntoarcerea în activitate. Suntem un guvern liberal, care sprijină munca. Încurajăm ca oamenii să revină la o viață normală, a explicat ministrul Muncii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI