Prețurile au luat-o razna în stațiunea Mamaia. Cât costă o ciorbă de 1 mai, turiștii și-au făcut cruce

Stan Filon, Cosmin Chelu 29.04.2023, 17:05
Prețurile au luat-o razna în stațiunea Mamaia. Cât costă o ciorbă de 1 mai, turiștii și-au făcut cruce

Se anunță un sezon estival nebun, după ce prețurile au luat-o pur și simplu razna în stațiunea Mamaia, chiar și înainte de 1 mai! Litoralul a fost luat cu asalt de zeci de mii de tineri, care au plecat încă de joi la malul mării, pentru a se distra la festivalurile care au început deja. Aceștia au avut însă o surpriză neplăcută, când au fost nevoiți să meargă la masă!

Prețurile au luat-o razna în stațiunea Mamaia

Așadar, hotelierii de la malul mării par dispuși să se îmbogățească, anul acesta! Cel puțin așa reiese din prețurile la măncare pe care le-au afișat deja, deși nici nu a avut loc startul sezonului estival! Zeci de mii de tineri au luat cu asalt litoralul românesc, pentru a se distra de 1 mai.

Mai multe festivaluri și-au deschis deja porțile și i-au întâmpinat pe petrecăreți. Vremea a fost bună, iar distracția se anunță a fi la cote ridicate. S-a dat startul deja și în cluburile de fițe din Mamaia, care au fost pur și simplu pline ochi de tineri dornici de distracție.

Preturile au luat-o razna in statiunea Mamaia
Preturile au luat-o razna in statiunea Mamaia

Cât a ajuns să coste o ciorbă de văcuță pe litoral

Ei bine, turiștii trebuie să mai și mănânce, însă mulți au avut parte de un șoc atunci când au mers la restaurant să se bucure de o ciorbă, care merge foarte bine după o noapte stropită cu alcool. Prețurile afișate i-au lăsat pe mulți fără cuvinte, deoarece o ciorbă de văcuță, cu smântână, ce e drept, a ajuns să coste nu mai puțin de 49 de lei. Prețul este mai mult decât dublu față de anul trecut. Cei care au vrut ceva…mai ieftin, au ales, probabil, ciorba de pui a la grec, pentru care au plătit „doar”42 de lei. Nici banala omletă nu e tocmai ieftină la malul mării. O omletă din două ouă cu câteva bucățele de legume se vinde cu 40 de lei porția!

Dacă în anii trecuți toți turiștii își permiteau să mănânce o porție de hamsii prăjite, cu mujdei de usturoi, iată că acum altfel stau lucrurile. Banalele hamsii se vând la prețul de 36, chiar 38 de lei porția de 200 de grame. În plus, primiți și o porție de mămăligă.

Așadar, se anunță vremuri grele pentru turiștii care vor alege anul acesta litoralul românesc. Pe lângă faptul că plajele au fost lărgite, iar nisipul este plin de scoici, prețurile au devenit mult mai mari chiar și față de stațiuni cu tradiție de peste hotare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...