Prețul pe care Dragnea trebuia să-l plătească, dacă voia să scape de închisoare. Chiar el a recunoscut

Redacția IMPACT 30.01.2020, 16:02
Prețul pe care Dragnea trebuia să-l plătească, dacă voia să scape de închisoare. Chiar el a recunoscut

Liviu Dragnea a stat mai multe pe drumuri în ultima perioadă, cu atât mai mult în ultimele două zile. Mai precis, ieri s-a prezentat la Tribunalul București, iar azi la Înalta Curte de Casație și Justiție. Motivul vizitelor lui: Solicitarea eliberării din închisoare.

Liviu Dragnea: „Dacă voiam să ies din închisoare, puteam sa plătesc un preț”

Liviu Dragnea a depus o a treia cerere de eliberare din închisoare, ce s-a judecat astăzi, Înalta Curte de Casație și Justiție. Fostul lider al PSD a ajuns joi dimineață, din nou, în fața magistraților de la Înalta Curte pentru a se vedea dacă va fi admisă contestația sa la executarea pedepsei.

„Din Decizia CCR nr 417 din 03.07.2019 rezultă indiscutabil că sentinţa penală prin care contestatorul a fost condamnat la o pedeapsă privativă de libertate şi pe care acum o execută strict în temeiul acestei sentinţe (devenite definitive prin respingerea apelurilor pe latură penală) a fost pronunţată de un complet nelegal constituit, adică de o instanţă care nu este prevăzută de lege, cu violarea dreptului la un proces echitabil”, se arată în cererea depusă la Înalta Curte.

Dragnea le-a spus magistraților că el este nevinovat și că a stat vreme deopt luni în spatele gratiilor degeaba.

Liviu Dragnea după ședința de la ÎÎCCJ. Foto: captură
Liviu Dragnea după ședința de la ÎÎCCJ. Foto: captură

„Cu toate că în presă s-a spus că vreau să ies cu orice preț din închisoare, dacă voiam, puteam sa plătesc un preț, dar n-am vrut compromisuri. Și eu am dreptul la proces”, a spus fostul lider al PSD.

La ieșirea din sala de judecată, Liviu Dragnea a fost întrebat despre ce preț este vorba. Răspunsul lui a fost: „Prețul era România”.

În prezent, Liviu Dragnea își ispășește pedeapsa care se ridică la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman. Acesta a depus deja mai multe cereri pentru a-şi anula această pedeapsă.

Urmăriți Impact.ro și pe