Dragnea, declarații neașteptate: „Stau de 8 luni nevinovat în penitenciar”. Ce are de gând să facă fostul lider PSD

Liviu Dragnea, adus azi din nou în fața Instanței.

Liviu Dragnea a fost adus din nou, marți, în fața instanței. Fostul lider al social-democraților spune din nou că ar fi nevinovat și că nu are un motiv real pentru care ar trebui să fie tinuț în spatele gratiilor.

UPDATE 12:00 – Procurorii de la ICCJ au dispus amânarea în cazul contestației lui Liviu Dragnea, după, în dimineața aceasta s-a prezentat în fața Instanței. Pronunțarea se amînă, astfel peste șapte zile, adică pe 21 ianuarie.

Liviu Dragnea cere anularea condamnării

Liviu Dragnea a fost adus în această dimineață în fața unui complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru a dezbate cererea depusă de acesta de anulare a pedepsei, în dosarul angajărilor fictive din Teleorman. Fostul lider al PSD a apelat la recurs în casație, deoarcece s-a aflat opt luni în spatele gratiilor, în ciuda faptului că el se consideră nevinovat.

Liviu Dragnea consideră că este nevinovat pentru anumite fapte.

Liviu Dragnea consideră că este nevinovat pentru anumite fapte.

El mai spune, totodată că procurorii apelează la multe neadevăruri pe care le rostesc în acest dosar.

„Vreau să mă refer la un neadevăr, şi anume că eu le-am cunoscut pe Anisia şi Botorogeanu, ca multe alte neadevăruri folosite de acest parchet Nu am iniţiat acest recurs doar pentru că aş fi nevinovat, pentru a ieşi cu orice preţ din închisoare.

Am făcut acest demers, sunt complet nevinovat, stau de 8 luni nevinovat în Penitenciar. Nu mi s-a părut normal să plătesc pentru o faptă pe care nu am comis-o. Rămâne la dispoziţia dumneavoastră dacă voi sta nevinovat sau dacă admiteţi casaţia. (…) Cred cu tărie în nevinovăţia mea”, a spus fostul lider PSD în faţa instanţei supreme, potrivit Mediafax.

Conform rechizitoriului întocmit de DNA, Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, a procedat, în schimbul unor foloase necuvenite, la menţinerea ilegală în funcții a două angajate din instituție și anume Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

La rândul său, Flavia Teodosiu, avocatul fostului lider PSD, a transmis:

„Noi vă solicităm admiterea recursului în casaţie. Inculpatul a fost condamnat pentru o faptă care nu este prevăzută de legea penală”.

Apărătoarea lui Liviu Dragnea mai subliniază că nici sancţiunea nu este în Codul Muncii. Procurorul a cerut respingerea solicitărilor, mai ales pentru că motivele recursului în casaţie nu sunt noi, întrucât au fost invocate ca motiv de apel şi au fost deja analizate, potrivit aceleiași surse.

Fostul lider social-democrat a contestat condamnarea prin introducerea a două căi extraordinare de atac – contestaţia în anulare şi recursul în casaţie. Pe 10 decembrie 2019, magistraţii i-au respins contestaţia în anulare, iar recursul s-a judecat marţi.

În prezent, Liviu Dragnea își ispășește pedeapsa care se ridică la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman. Acesta a depus deja mai multe cereri pentru a-şi anula această pedeapsă.

 

Sursa foto: Inquam Photos

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI