Prețul benzinei s-a ieftinit pentru prima oară în ultimele două luni. Unde a fost înregistrată scăderea, litrul a ajuns sub 8 lei

Andra Daoud 18.07.2022, 19:38
Prețul benzinei s-a ieftinit pentru prima oară în ultimele două luni. Unde a fost înregistrată scăderea, litrul a ajuns sub 8 lei

După creșterea constantă a prețurilor la combustibili din ultimele luni, benzina a scăzut astăzi sub pragul de 8 lei pe litru. S-a întâmplat într-o singură stație peco din București, în urma unei ieftiniri cu 4 bani pe litru, efectuată duminică. Astfel, șoferii din București au putut alimenta luni, 18 iulie, cu mai puțin de 8 lei pe litru, după aplicarea compensării de 50 de bani aplicate de Guvern.

Prețul benzinei a scăzut sub 8 lei pe litru, pentru prima dată în ultimele două luni

Vești bune pentru șoferi, la început de săptămână. Benzina s-a ieftinit, ajungând sub pragul de 8 lei pe litru. Este pentru prima dată în ultimele două luni când se întâmplă acest lucru. Deocamdată, benzina sub 8 lei a putut fi găsită la o singură stație din lanțul Petrom, din București, de pe strada Dr. Herescu Petre.

În urma plicării compensării de 50 de bani pe litru, prețul benzinei standard a fost luni de 7,98 lei/litru. Au fost și două stații Petrom în care prețul benzinei standard a fost de 8 lei fix, mai precis cea de pe strada Jiului și cea de pe strada Străulești. Pe de altă parte, cea mai scumpă benzină în lanțul Petrom s-a vândut cu 8,05 lei/litru.

La celelalte benzinării, prețul benzinei s-a încadrat între 8,02 lei/litru (în stațiile Lukoil) și 8,09 lei/litru (în stațiile Socar). Cea mai scumpă benzină s-a regăsit la OMV, Rompetrol și MOL (între 8,1 și 8,17 lei pe litru). În timp ce benzina s-a ieftinit, prețul motorinei a rămas același. Aceasta s-a vândut între 8,66 și 8,69 lei pe litru, preț valabil în urma compensării cu 50 de bani.

Pretul benzinei s-a ieftinit pentru prima oara in ultimele doua luni. Unde a fost inregistrata scaderea, litrul a ajuns sub 8 lei
Pretul benzinei a scazut sub 8 lei pe litru

Ministrul Energiei spune că și motorina ar trebui să se ieftinească

În urmă cu puțin timp, după scăderea prețului barilului de petrol, ministrul Energiei, Virgil Popescu, declara că ar trebui să vedem o scădere a prețului benzinei și că marile lanțuri care vând combustibil ar trebui să scadă prețurile, așa fiind cel mai corect. Oficialul a explicat că mai întâi ar trebui să se aplice scăderea prețului la benzină și abia apoi la motorină, dar că este de așteptat ca și prețul acesteia din urmă să scadă, la un moment dat.

„La motorină, ar trebui să urmeze şi acolo o scădere, dar acolo noi şi cumpărăm jumătatea din cantitatea pe care o consumă România, pentru că producţia de motorină este mai mică decât consumul, iar cotaţia motorinei nu a scăzut în procent la fel de mult, dar a scăzut şi acolo.

Aşa ar trebui să procedeze reţelele mari de benzinării (n.r. să scadă prețurile), care ar trebui să fie corecte cu românii. În momentul când îți scade costul de achiziţie, să scazi şi preţul, aşa cum, atunci când ai justificat, a crescut cotaţia petrolului, a crescut cotaţia motorinei, ai ridicat preţul”, a precizat Virgil Popescu.

 

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe