EXCLUSIV

Presupusul fiu al lui Ion Dolănescu, ajutat de o femeie să îşi refacă apartamentul plin de igrasie din Ferentari. „Dormea pe jos” EXCLUSIV

Simona Ecovoiu 11.02.2022, 10:26

La trei zile după ce reporterii impact.ro au semnalat în exclusivitate cazul solistului de muzică populară Ionuț Petrescu (43 de ani), care locuiește într-un apartament plin de igrasie, din Ferentari, o femeie cu suflet mare i-a bătut la ușă. Ea i-a promis că îi va repara întreaga locuință, costurile ridicându-se la peste 5.000 de euro: ”Când am intrat acolo, era curățenie, dar nu avea căldură, mobilă, pereții erau plini de igrasie. El dormea pe o saltea, pe jos!”, ne-a declarat Alina Barbu, vizibil impresionată de drama artistului rămas orfan de mamă.

Ionuț Petrescu, presupusul fiu al lui Ion Dolănescu, ajutat de o doamnă să îşi refacă apartamentul. „Dormea pe jos”

Ionuț Petrescu se afla la capătul puterilor, căci nu reușea să strângă bani pentru a putea repara apartamentul cu patru camere, din Ferentari, primit moștenire de la mama lui, fosta bucătăreasă a lui Ion Dolănescu. Zilele trecute, el ne-a mărturisit că se află într-o situație delicată și că, deși muncește la postul de televiziune Kapital TV, unde realizează emisiunea ”Folclor și veselie”, duminica, de la ora 13.00, iar seara cântă la Hanul lui Manuc, d-abia dacă reușește să strângă bani pentru mâncare și pentru întreținere:

„Locuiesc într-un bloc din Ferentari. E mai cald afară decât în casă. Nu am apă caldă, pereții sunt plini de igrasie. Trebuie să strâng bani ca să repar apartamentul moștenit de la mama. Dar, nu stau cu mâna întinsă la Ionuț sau la Dragoș Dolănescu! Nu am apelat la nimeni nici măcar pentru un pahar cu apă, am făcut și am ajutat cât am putut. N-am cerut nimănui nici un colț de pâine. Adesea m-am culcat tremurând de frig. În apartamentul din Ferentari, în care locuiesc și care a fost al mamei, nu este căldură, nu este apă caldă. Toți vecinii și-au băgat centrală, am tras și eu apă separat. Nu știu câte grade sunt în casă, dar e mai cald afară, ziua. Nu am avut nici măcar un pat, când m-am mutat aici, însă, ușor-ușor, mi-am luat materiale, trebuie să iau și centrală, am cumpărat deja caloriferele”.

Casa lui Ionut Petrescu este plina de igrasie
Casa lui Ionut Petrescu este plina de igrasie

”O să coste totul cam peste 5.000 de euro. I-am oferit și un loc de muncă”

Impresionată de situația grea în care se află presupusul fiu al lui Ion Dolănescu, iată că o femeie cu suflet mare s-a și grăbit să îi sară în ajutor. Alina Barbu, căci despre ea e vorba, ne-a acordat și un scurt interviu, în care ne-a vorbit despre gestul caritabil:

„Am luat legătura cu Ionuț, am intrat în casă, am vrut să văd exact în ce condiții locuiește. Este un om curat, ordonat, dar era frig, iar pereții plini de igrasie. Nu poți rămâne indiferent. De sâmbătă se vor apuca doi băieți să repare instalația de căldură, îi vom pune centrală, zugrăvit, reparat pereții, gresie și faianță. O să coste totul cam peste 5.000 de euro. I-am oferit și un loc de muncă, la firma mea de consultanță, va fi consultat financiar, va începe de luni, o să aibă și un salariu decent”.

Alina Barbu asculta în copilărie piesele lui Ion Dolănescu. ”Timp de zece ani am lucrat ca pompier”

Alina Barbu ne-a mai dezvăluit că a luat-o de la zero și că a avut ambiția să reușească în viață. În plus, este și o mare iubitoare de muzică populară.

”Eu de copil eram cu muzica populară, la țară, iubesc muzica populară, ne reprezintă ca popor, ascultam și Ion Dolănescu. Eu am lucrat ca pompier, zece ani. Am luat-o de jos, dar nu am uitat de unde am plecat. Am avut o căsnicie de 16 ani, dar apoi am luat-o de la zero, voința mea a fost să mă ridic”, ni s-a mai confesat Alina Barbu.

Ionuț Petrescu: ”Am îngenuncheat la mormântul lui Ion Dolănescu și am plâns”

Contactat de reporterii impact.ro, Ionuț Petrescu ne-a spus că e fericit că cineva i-a auzit strigătul de ajutor și că, în curând, se va bucura de condiții omenești de trai:

”O să încep de luni, de la ora 9.00, serviciul, am și un salariu bun. Iar mâine vin muncitorii să înceapă reparațiile casei. S-a întâmplat ca, la două ore după ce am fost la cimitir, la mormântul lui Ion Dolănescu, unde am îngenuncheat neputincios, și am plâns, rugându-mă să mă ajute să scap de necazuri, să mă sune această doamnă. Nimeni altcineva nu m-a ajutat, nici Ionuț și nici Dragoș Dolănescu, toți au fost indiferenți. N-am cuvinte să îi mulțumesc acestei doamne”.

Alina și Ionuț ajută un copil bolnav de leucemie

Ca să-i întoarcă Alinei binele, solistul Ionuț Petrescu s-a oferit să o ajute să strângă bani pentru a salva viața unui băiețel, Luca, bolnav de leucemie, caz pentru care ea a donat deja sume importante de bani. Solistul Ionuț Petrescu a organizat un spectacol umanitar, la Facultatea de Drept din București, unde, atât el, cât și alți artiști, precum Gina Lincan și Florin Vasilică, vor strînge bani. Concertul va avea loc pe 26 februarie, urmând ca banii strânși să fie donați pentru tratamentul din străinătate al micuțului.

”Este copilul unui fost coleg de școală, are leucemie, acum e în Italia, l-am susținut cu tot ce a fost nevoie, costurile sunt de zeci de mii de euro”, ne-a mai spus Alina Mirela Barbu, pentru impact.ro, cazul fiind făcut public pe contul ei de Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...