Președintele Ucrainei, internat de urgență la spital. Volodimir Zelenski a fost infectat cu Covid-19. Cum se simte acum

Andreea Bisinicu 12.11.2020, 10:46
Președintele Ucrainei, internat de urgență la spital. Volodimir Zelenski a fost infectat cu Covid-19. Cum se simte acum

Președintele Ucrainei are COVID-19. Liderul ucrainean, internat de urgență la spital. Volodimir Zelenski a fost infectat cu Covid-19. Cum se simte acum liderul ucrainean și care este starea sa de sănătate.

Volodimir Zelenski a fost infectat cu Covid-19. Cum se simte președintele ucrainean

Vești proaste pentru poporul ucrainean. Președintele Ucrainei are COVID-19. Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a fost infectat cu Covid-19, la începutul acestei săptămâni și este internat de urgență la spital, a informat joi presa locală, citând o oficialitate prezidenţială, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Se pare că biroul prezidenţial de la Kiev nu a putut fi contactat pentru a comenta informaţia. Olena, soţia lui Volodimir Zelenski, a fost spitalizată și ea câteva săptămâni în luna iunie, după ce a contactat virusul Sars-C0V-2.

Potriviti agenției de presă Unian, președintele ucrainean Volodimir Zelensky este în prezent tratat la clinica de stat Feofania din Kiev, unde a fost amenjată o locație de unde șeful statului să poată lucra.

Șeful biroului lui Zelensky, Andriy Yermak, care fusese și el testat pozitiv pentru coronavirus, a fost internat la același spital, a declarat consilierul său, Mykhailo Podoliak, pentru Ukrayinska Pravda.

„Este într-o zonă izolată și beneficiază de o linie de comunicații securizată. Singura restricție este că nu este nimeni, niciunul dintre asistenți nu se află în preajma președintelui sau a șefului de cabinet” a precizat Mykhailo Podoliak, scriu cei de la stirileprotv.ro

Cum se simte acum presedintele ucrainean dupa ce a contactat virusul COVID-19
Cum se simte acum presedintele ucrainean dupa ce a contactat virusul COVID-19

Luni dimineață, pe data de 9 noiembrie, biroul prezidențial de la Kiev a declarat că președintele este infectat pozitiv cu noul coronavirus:

„Şeful statului se simte bine şi va continua să-şi exercite îndatoririle prin muncă de la distanţă, în autoizolare. În ciuda tuturor măsurilor de carantină, am primit şi eu un rezultat + (pozitiv). Am 37,5 temperatură şi le doresc tuturor 36,6!’, a scris președintele Zelenski, 42 de ani, luni dimineață de la biroul său din Kiev.

Prim-ministrul ucrainean Denis Şmigal a estimat, săptămâna trecută, că numărul de noi infectări ar putea trece de 15.000 pe zi până la sfârşitul lunii şi de 20.000 pînă la finalul anului.

Guvernul din Ucraina a interzis circulația în weekend, pentru a preveni răspândirea coronavirusului

Președintele Ucrainei are COVID-19. Premierul Denis Şmigal, citat de Reuters, a anunțat marți seară că guvernul din Kiev a interzis circulația în weekend, pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

El a mai precizat că această măsură va fi adoptată în şedinţa de miercuri a cabinetului ucrainean:

„După consultarea cu mediul de afaceri şi cu experţi, guvernul a optat pentru un model de măsuri de carantină care va asigura funcţionarea economiei şi va evita suprasolicitarea sistemului medical”, informează un comunicat al executivului ucrainean.

Bilanţul zilnic al epidemiei a rămas ridicat din octombrie, iar din acest motiv în Ucraina s-au introdus restricţii care vor rămâne în vigoare până la sfârşitul anului.

La nivel naţional, s-au confirmat în total 489.808 cazuri de infectare cu coronavirus, din care 221.459 au fost urmate de recuperarea pacienţilor, iar 8947 au dus la decese.

Urmăriți Impact.ro și pe