Președintele Ucrainei, internat de urgență la spital. Volodimir Zelenski a fost infectat cu Covid-19. Cum se simte acum

Andreea Bisinicu 12.11.2020, 10:46
Președintele Ucrainei, internat de urgență la spital. Volodimir Zelenski a fost infectat cu Covid-19. Cum se simte acum

Președintele Ucrainei are COVID-19. Liderul ucrainean, internat de urgență la spital. Volodimir Zelenski a fost infectat cu Covid-19. Cum se simte acum liderul ucrainean și care este starea sa de sănătate.

Volodimir Zelenski a fost infectat cu Covid-19. Cum se simte președintele ucrainean

Vești proaste pentru poporul ucrainean. Președintele Ucrainei are COVID-19. Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a fost infectat cu Covid-19, la începutul acestei săptămâni și este internat de urgență la spital, a informat joi presa locală, citând o oficialitate prezidenţială, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Se pare că biroul prezidenţial de la Kiev nu a putut fi contactat pentru a comenta informaţia. Olena, soţia lui Volodimir Zelenski, a fost spitalizată și ea câteva săptămâni în luna iunie, după ce a contactat virusul Sars-C0V-2.

Potriviti agenției de presă Unian, președintele ucrainean Volodimir Zelensky este în prezent tratat la clinica de stat Feofania din Kiev, unde a fost amenjată o locație de unde șeful statului să poată lucra.

Șeful biroului lui Zelensky, Andriy Yermak, care fusese și el testat pozitiv pentru coronavirus, a fost internat la același spital, a declarat consilierul său, Mykhailo Podoliak, pentru Ukrayinska Pravda.

„Este într-o zonă izolată și beneficiază de o linie de comunicații securizată. Singura restricție este că nu este nimeni, niciunul dintre asistenți nu se află în preajma președintelui sau a șefului de cabinet” a precizat Mykhailo Podoliak, scriu cei de la stirileprotv.ro

Cum se simte acum presedintele ucrainean dupa ce a contactat virusul COVID-19
Cum se simte acum presedintele ucrainean dupa ce a contactat virusul COVID-19

Luni dimineață, pe data de 9 noiembrie, biroul prezidențial de la Kiev a declarat că președintele este infectat pozitiv cu noul coronavirus:

„Şeful statului se simte bine şi va continua să-şi exercite îndatoririle prin muncă de la distanţă, în autoizolare. În ciuda tuturor măsurilor de carantină, am primit şi eu un rezultat + (pozitiv). Am 37,5 temperatură şi le doresc tuturor 36,6!’, a scris președintele Zelenski, 42 de ani, luni dimineață de la biroul său din Kiev.

Prim-ministrul ucrainean Denis Şmigal a estimat, săptămâna trecută, că numărul de noi infectări ar putea trece de 15.000 pe zi până la sfârşitul lunii şi de 20.000 pînă la finalul anului.

Guvernul din Ucraina a interzis circulația în weekend, pentru a preveni răspândirea coronavirusului

Președintele Ucrainei are COVID-19. Premierul Denis Şmigal, citat de Reuters, a anunțat marți seară că guvernul din Kiev a interzis circulația în weekend, pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

El a mai precizat că această măsură va fi adoptată în şedinţa de miercuri a cabinetului ucrainean:

„După consultarea cu mediul de afaceri şi cu experţi, guvernul a optat pentru un model de măsuri de carantină care va asigura funcţionarea economiei şi va evita suprasolicitarea sistemului medical”, informează un comunicat al executivului ucrainean.

Bilanţul zilnic al epidemiei a rămas ridicat din octombrie, iar din acest motiv în Ucraina s-au introdus restricţii care vor rămâne în vigoare până la sfârşitul anului.

La nivel naţional, s-au confirmat în total 489.808 cazuri de infectare cu coronavirus, din care 221.459 au fost urmate de recuperarea pacienţilor, iar 8947 au dus la decese.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI