Președintele sârb acuză. Ucraina și o țară din Uniunea Europeană lansează false amenințări cu bombă

Mihnea Tălău 18.04.2022, 13:06
Președintele sârb acuză. Ucraina și o țară din Uniunea Europeană lansează false amenințări cu bombă

Președintele sârb, Aleksandar Vucic, a acuzat duminică seara Ucraina și o țară din Uniunea Europeană, pe care nu a nominalizat-o însă, că se află în spatele unei serii de false amenințări cu bombă la adresa avioanelor de pasageri ale companiei Air Serbia.

Vucic a găsit vinovații de amenințări cu bombă la Air Serbia

De când Rusia și-a lansat invazia în Ucraina la sfârșitul lunii februarie, mai mult de o duzină de zboruri Air Serbia au fost nevoite să se întoarcă la Belgrad sau la Moscova din cauza amenințărilor cu bombă, iar aeroportul din Belgrad a fost evacuat de cel puțin trei ori.

„Serviciile (de informații) externe din două țări fac asta. Una este o țară din UE, iar cealaltă este Ucraina”, a declarat Vucic, fără a-și susține cu probe acuzația, transmite Reuters.

Serbia, care depinde aproape în întregime de gazul și petrolul rusesc, refuză să impună sancțiuni împotriva Kremlinului și menține zboruri regulate către Moscova.

„Nu decideți pentru noi când să anulăm zborurile”

Liderul de la Belgrad, Aleksandar Vucic a afirmat că va continua să facă acest lucru „din principiu”.

„Continuăm aceste zboruri literalmente din principiu, pentru că vrem să arătăm că suntem o țară liberă și că luăm propriile decizii. Nu decideți pentru noi când să anulăm zborurile”, a spus el.

Un avion rusesc a incalcat spatiul aerian canadian. Autoritatile din Canada deschid o ancheta

În ultimele săptămâni, Belgradul a votat de trei ori pentru rezoluțiile Națiunilor Unite care au condamnat invazia Rusiei în Ucraina și a suspendat-o din principalul organism al ONU pentru drepturile omului.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a discutat, pe 6 aprilie, cu omologul său sârb Aleksandar Vucic extinderea cooperării economice bilaterale, inclusiv în domeniul energiei.

Vucic, care a câştigat categoric alegerile prezidenţiale de acum două săptămâni a afirmat că îşi va menţine obiectivul politic stabilit de Serbia, de aderare la UE, dar este hotărât să continuie şi relaţiile de prietenie cu Rusia.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...