Președintele Iohannis a dat cărțile pe față! Adevărul despre creșterea pensiilor. La ce trebuie să se aștepte, de fapt, românii

Elena Avramescu 20.08.2020, 07:53
Președintele Iohannis a dat cărțile pe față! Adevărul despre creșterea pensiilor. La ce trebuie să se aștepte, de fapt, românii

Președintele României, Klaus Iohannis, a vorbit recent despre subiectul cele mai aprins din ultimele luni, și anume cel al creșterii pensiilor și alocațiilor, menționand că „nu este posibil să împarţi bani care nu există” dar guvernul a „găsit, totuși, niște soluții”.

Adevărul despre creșterea pensiilor

Președintele a mai menționat că majorarea s-a făcut atât cât s-a putut, dar peste ceva vreme, când economia o să-și mai revină, se vor găsi soluții pentru majorări ulterioare.

„Nimeni nu și-a dorit această epidemie care, global, s-a dezvoltat într-o pandemie. Absolut nimeni nu cred că și-a dorit pentru România o criză economică. Dar această epidemie a venit și, în consecință, a apărut și criza economică. Aici suntem și aceste lucruri trebuie rezolvate.

Nu este posibil să împarți bani care nu există și dacă intră România în criză economică și veniturile se reduc este clar că nu se pot mări cheltuielile. Totuși, eu am spus că nu putem să avem o situație în care categoriile cele mai vulnerabile, adică copiii și pensionarii să plătească nota de plată pentru această epidemie și pentru recesiunea economică.

Adevărul despre creșterea pensiilor
Adevărul despre creșterea pensiilor

„Majorarea punctului de pensie se realizează totuși”

Și atunci, cu toate că marea majoritate a specialiștilor, a economiștilor, au repetat în nenumărate rânduri că nu se pot majora nici pensiile, nici alocații, am solicitat guvernului să găsească soluții să le majoreze, atât cât se poate și, iată, au venit cu soluții pentru majorarea alocațiilor în etape, o soluție foarte potrivită, iar majorarea punctului de pensie se realizează totuși.

Deci, în condițiile în care majoritatea specialiștilor au spus că nu se poate, iată că, totuși, guvernul a venit cu o soluție de majorare a pensiilor. Este o majorare atât cât s-a putut acum. Mai încolo, când economia își va reveni, cu siguranță se vor găsi soluții pentru majorări ulterioare, a declarat președintele Klaus Iohannis, potrivit Digi24.