Presa din Rusia anunță că un român e propus antrenor al naționalei din țara lui Putin. ”Se caută un străin”

Nicu Stan 09.07.2021, 21:01
Presa din Rusia anunță că un român e propus antrenor al naționalei din țara lui Putin. ”Se caută un străin”

Presa din Rusia anunță că un român e propus antrenor al naționalei din țara lui Putin. ”Se caută un străin”. Despre cine este vorba, vedeți în rândurile de mai jos.

Un român ar putea antrena naționala de fotbal a Rusiei. Despre cine este vorba

Presa din Rusia anunță că un român este propus ca antrenor al naționalei din țara lui Vladimir Putin. Dan Petrescu se află printre propunerile pentru funcţia de selecţioner al unei naţionalei calificate la EURO 2020, respectiv a Rusiei.

Pentru antrenorul român ar putea fi următorul pas mare din cariera lui ca anurenor. Astfel, presa din Rusia consideră că fostul fundaş dreapta se numără printre înlocuitorii lui Stanislav Cherchesov, care a fost demis.

Dan Petrescu, in carti pentru a antrena nationala Rusiei
Dan Petrescu, in carti pentru a antrena nationala Rusiei

Rușii, dezamăgiți de parcursul naționalei la Euro 2020

Astfel, reprezentativa Rusiei caută un nou antrenor, după dezamăgirea suferită la Campionatul European de fotbal din această vară. Staislav Cherchesov a fost îndepărtat de la cârma naționalei Rusiei, iar federaţia e nevoită să-i plătească o clauză de 300 de milioane de ruble, spre deosebire de Fabio Capello, care a plecat, la finalul mandatului, cu 1 miliard de ruble. Astfel, printre posibilii înlocuitori ai acestuia se regăsește și Dan Petrescu.

Artem Dzyuba, Aleksey Miranchuk & Co. au finalizat pe locul al patrulea în grupa B de la EURO 2020, cu 3 puncte, sub naționala Belgiei, câştigătoarea grupei, Danemarca şi Finlanda. De asemenea, fostul selecţioner a plătit cu postul. Conducătorii fotbalului din Rusia au pornit căutările, iar şansele ca un antrenor rus să vină pe banca tehnică sunt foarte mici, din cauza soluţiilor limitate. În plus, oficialii s-au îndreptat spre variante din străinătate.

Ce nume de antrenori sunt vehiculate pentru naționala din țara lui Vladimir Putin

Potrivit Bfm.ru, moderatorul TV şi comentatorul de fotbal, Dmitry Derunets, a propus mai multe nume pentru naţionala Rusiei, printre care se regpăsesc: Dan Petrescu, Domenico Tedesco, Slaven Bilic, Andre Villas-Boas, Vladimir Petkovic li Kurban Berdyev.

Cu toate astea, publicaţia mai susţine că “problema în privinţa lui Dan Petrescu e că nici măcar naţionala României, ţara care-l venerează, nu l-a dorit ca selecţioner, astfel că nici noi, probabil, nu-l vom avea“.

Dan Petrescu a mai antrenat în Rusia

Dan Petrescu a mai antrenat în Rusia, nu naționala, ci două echipe importante, pe Kuban Krasnodar (2009-2012 şi 2016) şi pe Dinamo Moscova (2012-2014). Dan Petrescu este liber de contract în prezent şi a fost aproape de a conduce naţionala României, înainte de instalarea lui Cosmin Contra.

Alte variante de antrenor pentru naționala Rusiei au fost propuse şi de jurnalistul Nobel Arustamyan, citat de Gazeta.ru.

Antrenorii ruși, puțini la număr

“Federaţia a discutat cu ruşi, dar sunt variante puţine. Astfel, caută un antrenor străin, nu s-a decis, dar cea o oţiune evidentă e Andre Villas-Boas. Domenico Tedesco e o altă variantă, el aşteaptă o ofertă. Nu s-a decis nimic încă. Preşedintele e deschis pentru numirea unui antrenor străin, cum a mai făcut-o şi în trecut”, a spus Nobel Arustamyan.

Urmăriți Impact.ro și pe