EXCLUSIV

Preotul Visarion Alexa e de negăsit de șase luni, după scandalul agresiunii: „Nu răspunde la telefon!”. Dezvăluirile fostului său avocat. EXCLUSIV

Alexandru Catalan, Anca Lupescu 29.03.2023, 19:02
Preotul Visarion Alexa e de negăsit de șase luni, după scandalul agresiunii: „Nu răspunde la telefon!”. Dezvăluirile fostului său avocat. EXCLUSIV

Părintele Visarion Alexa, acuzat de agresiune sexuală, în toamna anului trecut, de câteva enoriașe, s-a izolat și de lume, dar și de Biserică. El a devenit practic de negăsit, inclusiv de către foștii săi colegi de breaslă: ”Nu răspunde la telefon!”, ne-a declarat, exclusiv pentru Impact.ro, preotul Ștefan Zară, consilier eparhial pe teme legate de cultură și de comunicații media, din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor.

„Părintele nu răspunde la telefon!”

Visarion Alexa (46 de ani), unul dintre cei mai cunoscuți preoți ortodocși din țară, la momentul în care au fost făcute publice acuzele la adresa sa, a preferat ulterior să-și schimbe strategia. Prin urmare, a decis să se izoleze de lume:

„Părintele nu răspunde la telefon. Am încercat de câteva ori să stăm de vorbă cu dânsul, dar nu am reușit. Nu mai știm absolut nimic despre dânsul”, ne-a declarat preotul Ștefan Zară, consilier eparhial pe teme legate de cultură și de comunicații media, din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor.

„Ne-a trimis o hârtie prin care a cerut retragerea temporară din rândurile preoților”

Preotul Ștefan Zară ne-a mai precizat și faptul că cei de la Arhiepiscopie nu l-au mai văzut fizic pe părinte, de mai bine de șase luni:

„Atunci, în toamna anului trecut, i s-a comunicat că trebuie să vină la o discuție, la Arhiepiscopie, pe tema celor relatate în presă. A evitat să facă asta, dar a ținut legătura telefonic cu noi. Apoi, ne-a trimis o hârtie prin care a cerut retragerea temporară, deci pe termen determinat, din rândurile preoților. Normal că i s-a aprobat, dată fiind situația, urmând ca o decizie ulterioară să fie luată atunci când vom cunoaște și decizia instanței”.

În plus, Visarion Alexa nu mai este nici pe statul de plată al Bisericii, întrucât a fost înlocuit, la scurt timp după trimiterea sa în judecată, din postura de paroh al Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh”, aflată în cartierul bucureștean Militari.

Preotul Visarion Alexa
Preotul Visarion Alexa

Ce spune fostul lui avocat: „Dosarul se afla săptămânile trecute în camera preliminară”

Nici cel mai recent avocat al preotului, Teodor Cenușe, nu poate oferi amănunte despre soarta lui Visarion Alexa:

„Nu mai reprezint interesele părintelui. Un alt coleg a preluat dosarul, dar nu vă pot oferi amănunte, fără voia acestuia. Tot ce știu legat de dosar e că acesta se afla, săptămânile trecute, în camera preliminară. Asta este tot!”, a sunat declarația lui Teodor Cenușe, pentru Impact.ro.

Visarion Alexa s-ar afla astfel la al treilea avocat cu care colaborează în ultimele șase luni, după Mariana Mihai și Teodor Cenușe. Cea dintâi l-a apărat doar câteva săptămâni, apoi a renunțat la caz, fără a oferi detalii. Povestea s-a repetat și în cazul succesorului acesteia.

Arestat și judecat pentru fapte de agresiune sexuală

Preotul Visarion Alexa, reținut în septembrie 2022, pentru puțină vreme, în arest, pentru acuzațiile de agresiune sexuală, nu a negat însă niciodată faptele incriminate. Deși au existat mai multe enoriașe, care au făcut declarații publice despre preotul Visarion Alexa și despre agresiunile sale sexuale, la adresa lor, doar una și-a dus până la capăt demersul, cel în baza căruia acum urmează a fi judecat pentru faptele comise.

Surse bine informate ne-au declarat, pentru Impact.ro, că preotul Visarion Alexa avea o situație materială bună, la data la care au apărut surprinzătoarele dezvăluiri, la adresa sa, soția lui administrând mai multe grădinițe private din Capitală.

Expl. foto: Visarion Alexa

Urmăriți Impact.ro și pe