Preot decedat după ce s-a infectat cu COVID-19. DSP-ul a ținut totul ascuns. Incredibil ce s-a aflat acum

Stan Filon 16.09.2020, 15:58
Preot decedat după ce s-a infectat cu COVID-19. DSP-ul a ținut totul ascuns. Incredibil ce s-a aflat acum

Un preot din județul Satu Mare a murit de coronavirus, iar autoritățile locale au ascuns totul! Mai mult, nici măcat dezinfecția bisericii nu s-a făcut la timp, chiar dacă parohia respectivă are peste 100 de enoriși!

Un preot din Satu Mare a murit de coronavirus, iar biserica sa a fost dezinfectată abia după zile întregi

Ioan Panusciac, preotul paroh al bisericii din localitatea Dacia, comuna Doba, județul Satu Mare, și-a dat ultima suflare pe un pat de spital din Carei, iar autoritățile sanitare din județ au confirmat că pacientul era infectat cu noul coronavirus.

Pacientul a ajuns la Spitalul Carei, de la Spitalul Județean, unde a ajuns inițial. La Carei, pacientul a primit îngrijiri medicale în ultimele 8 zile, potrivit presei locale.

Un preot din Satu Mare a murit de coronavirus, iar biserica sa a fost dezinfectata dupa zile intregi de la deces
Un preot din Satu Mare a murit de coronavirus, iar biserica sa a fost dezinfectata dupa zile intregi de la deces

Preotul avea 53 de ani și a murit la Spitalul din Carei

Preotul a fost diagnosticat cu pneumonie și a decedat după ce starea lui s-a agravat în urma unor complicații medicale. Presa din județ notează că Direcția de Sănătate Publică nu a informat nici autoritățile locale, nici credicioșii din parohie în legătură cu situația epidemiologică a preotului, în condițiile în care biserica la care slujea acesta are peste 100 de enoriași.

Conform sursei citate, doar marți, 15 septembrie, s-a procedat la dezinfectarea lăcașului de cult. Părintele Ioan Panusciac avea 53 de ani. S-a născut la 18.06.1967, în localitatea Bocicoiu Mare, județul Maramureș și slujea în biserica din Doba de mai mulți ani.

În același timp, în România sunt descoperite din ce în ce mai multe cazuri de coronavirus. În ultimele 24 de ore au fost descoperite nu mai puțin de 1.713 de noi cazuri de îmbolnăviri. Datele oficiale arată că în România s-au infectat în total cu coronavirus un număr de 107.011 de persoane. 4.285 dintre aceste persoane au decedat în urma complicațiilor apărute în urma infectării cu coronavirus.

Urmăriți Impact.ro și pe