Premiile Oscar. Zece filme de urmărit care vor intra în cursa pentru statueta de aur

Beatrice Dumitru 30.12.2021, 13:51
Premiile Oscar. Zece filme de urmărit care vor intra în cursa pentru statueta de aur

Gala premiilor Oscar din martie 2022 se va desfășura sub semnul pandemiei de coronavirus, deoarece virusul a avut un impact semnificativ asupra publicului, dar și a modului în care au fost lansate filmele. Iată o lista cu 10 pelicule care merită urmărite în perioada premergătoare acordării Premiilor Academiei Americane de Film.

10 filme care merită urmărite înaintea de acordarea premiilor Oscar

Deși pandemia impune noi restricții, lumea filmului a început deja pregătirile pentru acordarea premiilor Oscar, acesta fiind unul dintre cele mai așteptate momente de către iubitorii filmului. Mai ales că există o mulțime de pelicule excepționale care se vor lupta pentru statueta de aur la gala din martie 2022.

Belfast

Este un film autobiografic al lui Sir Kenneth Branagh, o poveste despre educația unui băiat la Belfast. Pelicula ar putea fi nominalizată pentru cel mai bun film, regizor, scenariu și actor, precum și pentru cea mai bună melodie. În rolurile pricipale joacă Jude Hill, Jamie Dornan, Ciaran Hinds, Caitriona Balfe.

West Side Story

Este o nouă versiune a lui Steven Spielberg a musicalului clasic despre bandele rivale de stradă din New York și povestea de dragoste a lui Tony și Maria. Pelicula ar putea fi nomilazată pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor și cea mai bună actriță, Rachel Zegler. Acesta îl are ca prtener pe Ansel Elgort.

The Power of the Dog

Filmul cu Benedict Cumberbatch este un western și prezintă un fermier care o chinuie crunt pe noua soție a fratelui său și pe fiul acesteia. Una dintre peliculele cu cele mai bune recenzii ale anului, se pare că va obține nominalizări pentru cel mai bun film, scenariu adaptat și pentru actori, notează BBC.

Licorice Pizza

Este povestea primei iubiri plasată în Valea San Fernando din California, în anii 1970. Alana Haim, Cooper Hoffman, Sean Penn și Bradley Cooper interpretează rolurile principale. Pelicula ar putea primi nominalăzări pentru cel mai bun film, iar Paul Thomas Anderson pentru cel mai bun regizor și cel mai bun scenariu original. Alana Haim, cunoscută până acum ca cea mai tânără membră a grupului pop rock Haim, ar putea fi nominalizată la categoria cea mai bună actriță.

King Richard

Premiile Oscar. Zece filme de urmărit care vor intra în cursa pentru statueta de aur
Will Smith nu a mai fost nominalizat de 15 ani la Oscar. Sursa foto: BBC

Will Smith îl aduce pe marele ecran pe Richard Williams, tatăl și antrenorul surorilor Serena și Venus. Alături de „Prințul din Bel Air” mai joacă Aunjanue Ellis și Saniyya Sidney. Will Smith nu a câștigat niciodată Oscarul, dar a mai fost nominalizat de două ori. De data aceasta ar putea fi cu noroc pentru el, deoarece mulți âl vîd câștigător. De asemenea, pelicula ar putea fi nominalizată pentru cel mai bun film.

Dune

Este o nouă adaptare a romanului SF scris de Frank Herbert despre fiul unei familii nobile și rolul său în protejarea celei mai valoroase substanțe din galaxie. În roluri principale joacă vedete ale noului val de actori, Zendaya și Timothee Chalamet și Rebecca Ferguson. „Dune” ar putea obține nominalizări pentru cel mai bun film și cel mai bun regizor.

Tick, Tick… Boom!

Pe măsură ce se apropie de 30 de ani, un compozitor se luptă să își reevaluează viața și viitorul, iar rolulrile principale sunt interpretate de Andrew Garfield și Alexandra Shipp. Acesta are mari șanse să fie nominalizat pentru cel mai bun actor.

House of Gucci

Când Patricia Reggiani intră în familie Gucci, își dorește cu disperare să aibă un impact asupra celebrului brand de modă controlat de diferiți membri ai familiei disfuncționale. Filmul are o distribuție de excepție din care fac parte Lady Gaga, Adam Driver, Al Pacino, Jared Leto, Jeremy Irons.  Lady Gaga ar putea fi nominalizată pentru cea mai bună actriță, în timp ce Jared Leto la categoria cel mai bun actor în rol secundar.

Spencer

Pelicula o arată pe Prințesa Diana în timp ce petrece Crăciunul cu familia regală la Sandringham, deși căsătoria ei cu prințul Charles era pe cale să se destrame. Kristen Stewart, Sally Hawkins, Timothy Spall joacă în rolurile principale. Kristen Stewart, cea care îi dă viață Prințesei de Wales, are mari șanse să fie nominalizată pentru cea mai bună actriță șii chiar să câștige Oscarul.

The Lost Daughter

O femeie care se bucură de o vacanță de vară începe să devină obsedată de o altă femeie și de fiica ei. Olivia Colman, Jessie Buckley și Dakota Johnson sunt cele trei actrițe din rolurile principale. Olivia Colman, câștigătoare a Oscarului, are șanse mari să fie nominalizată din nou pentru cea mai bună actriță, iar filmul ar putea apărea la categoria cea mai bună imagine și cel mai bun scenariu adaptat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...