Premierul Nicolae Ciucă, luat prin surprindere de un elev. Ce întrebare i-a pus copilul

Ioana Bucur 11.04.2022, 15:33
Premierul Nicolae Ciucă, luat prin surprindere de un elev. Ce întrebare i-a pus copilul

Premierul Nicolae Ciucă a participat, luni, 11 aprilie, la evenimentul de închidere a Conferinței privind viitorul Europei. Acolo, Teo, unul dintre elevii prezenți, a avut o întrebare curajoasă pentru noul președinte al Partidului Național Liberal. Răspunsul liderului politic ar putea fi un semnal pentru o schimbare importantă în învățământul românesc.

„Mă cheamă Teo și voiam să vă întreb ceva”

Luni, în timpul evenimentului de închidere a Conferinței privind viitorul Europei, un elev curajos a luat cuvântul și i-a pus o întrebare destul de dificilă premierului Nicolae Ciucă.

Numele copilului este Teo. După ce s-a prezentat politicos, micuțul l-a întrebat pe premier dacă poate schimba ceva în învățământ, astfel încât să nu se mai facă așa multă teorie, ci să fie mai multă practică.

„Mă cheamă Teo și voiam să vă întreb ceva în legătură cu Educația. La școală, la ore, poate e doar opinia mea, dar mi se pare că învățăm foarte multă teorie și prea puțină practică și când o să ieșim în lume, o să ne ajute și teoria, dar mi se pare că ar trebui să învățăm și mai multă practică”, a spus elevul.

Premierul a spus că, într-adevăr, învățământul românesc trebuie să treacă printr-un proces de modernizare, adaptându-se la nevoile cu care se vor confrunta elevii în viitor.

„Sigur că putem face. Cred foarte mult că învăţământul românesc are nevoie să se modernizeze şi să se adapteze la nevoile viitorului, să se adapteze odată cu voi la nevoile viitorului şi dacă ne uităm la impactul pe care îl are toată dinamica aceasta a modernizării, a tehnologiei şi noi rămânem doar în acea linie mediană a teoriei fără să căutăm modul în care ea poate fi aplicată în practică, atunci nu vă asigurăm cadrul necesar să puteţi să vă pregătiţi şi să vă dezvoltaţi pentru viitor”, a transmis premierul.

Premierul Nicolae Ciucă, luat prin surprindere de un elev. Ce întrebare i-a pus copilul
Inquam Photos / Ilona Andrei

Ce i-a spus premierul Nicolae Ciucă elevului

Ciucă a adăugat că şi responsabilii din educaţiei doresc o transformare a învăţământului astfel încât să fie mult mai aproape de ceea ce cere astăzi piaţa de muncă.

„Discuţiile pe care le-am avut la nivelul Ministerului Educaţiei cu domnul ministru, la nivelul pe care l-am avut cu organizaţiile de elevi, au ridicat aceeaşi problemă pe care ai ridicat-o şi tu şi vor o transformare a învăţământului astfel încât să fie mult mai aproape de ceea ce cere astăzi piaţa de muncă”, a afirmat premierul, adresându-i-se elevului.

Noul președinte PNL a mai spus că elevii trebuie să plece din şcoală având cunoştinţele necesare vieţii de zi cu zi, dând ca exemplu o discuție cu câțiva fermieri: „Măsurile pe care noi le întreprindem vizează tocmai acest lucru prin care voi să puteţi să plecaţi de la şcoală cu cunoştinţele necesare vieţii de zi cu zi şi cerinţei din mediul de afaceri, de acolo din industrie, din IT, chiar şi din agricultură, de ce nu, dar pentru asta trebuie să te pregăteşti. Am să-ţi dau un exemplu foarte aplicat. Discutam cu fermierii săptămâna trecută şi ei spuneau acelaşi lucru, de ce trebuie ca un absolvent de Agronomie să petreacă patru sau cinci ani la şcoală şi când ajunge la fermă să nu aibă cunoştinţele practice necesare să poată să facă ceea ce are de făcut”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...