Cine va fi candidatul PNL la președinția României. Declarația proaspătului președinte al PNL, Nicolae Ciucă

Mihnea Tălău 10.04.2022, 15:54
Cine va fi candidatul PNL la președinția României. Declarația proaspătului președinte al PNL, Nicolae Ciucă

Proaspăt ales preşedinte al PNL, Nicolae Ciucă, întrebat dacă va fi candidatul PNL la alegerile prezidenţiale, a afirmat, duminică, că partidul este cel care nominaliza candidatul pentru Cotroceni.

Ciucă nu pierde președinția PNL si ar putea candida la Cotroceni

„Nu eu îmi exprim această opinie. Candidatul la prezidenţiale din partea PNL va fi nominalizat de către Partidul Naţional Liberal”, a afirmat Ciucă.

Referitor la posibilitatea de a pierde funcţia de preşedinte al PNL în cazul în care nu va mai fi premier, după rotația parafată cu PSD, Ciucă  a consideră că  nu se pune această problemă.

„Nu are nicio legătură. Vă referiţi la înţelegerea care a existat la constituirea coaliţiei atunci când se rotesc persoanele în funcţia de premier? În momentul de faţă nu cred că se pune problema şi nici nu vreau să mă gândesc la ceea ce se va întâmpla peste un an de zile, pentru că avem foarte multă treabă de făcut acum. Românii aşteaptă de la noi să rezolvăm probleme care au o dinamică aparte şi îi afectează. Am văzut termene pentru mandate în administraţie, în politică nu există termene”, a declarat Ciucă potrivit Digi24.

PNL si-a ales presedintele interimar. Cine conduce paritdul timp de o saptamana
PNL si-a ales presedintele

„Funcţia de preşedinte al PNL nu este un privilegiu, ci o onoare şi o mare responsabilitate”

Potrivit lui Ciucă, funcţia de preşedinte al PNL nu este un privilegiu, ci „o onoare şi o mare responsabilitate”.

„Nu e deloc un privilegiu să ocupi această funcţie, este o onoare şi o mare responsabilitate pentru tot ceea ce ne-am asumat să facem”, a afirmat Ciucă, după ce a fost ales preşedinte al PNL.

Potrivit declarațiilor sale, principalul obiectiv asumat ca preşedinte al PNL este acela de a reda unitatea partidului, de a asigura stabilitatea acestuia şi de a dezvolta România.

Nicolae Ciucă, premierul României a fost ales, duminică, preşedinte al PNL în cadrul Congresului extraordinar al partidului, care s-a desfăşurat la Palatul Parlamentului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...