Premierul Nicolae Ciucă, anunț important despre pensiile românilor. „Vom merge cu această propunere în coaliție”

Dumitrică Roxana 02.08.2022, 23:43
Premierul Nicolae Ciucă, anunț important despre pensiile românilor. „Vom merge cu această propunere în coaliție”

PNL vrea ca pensiile sub 3.000 de lei să nu fie impozitate.  Propunerea în acest sens fiind discutată în interiorul partidului.

Venituri mai mari pentru pensionari

„Această propunere de neimpozitare a pensiilor sub 3000 de lei a fost discutată, vom merge cu ea în coaliție”, a declarat marți premierul Nicolae Ciucă, după ședința PNL.

Întrebat despre o posibilă majorare a pensiilor mici sau medii, șeful guvernului a spus că deocamdată nu s-a discutat acest subiect. Autorităţile analizează dacă poate fi crescută peste pragul de 2.000 de lei valoarea neimpozabilă pentru pensiile din sistemul public, a anunţat miercuri, la Palatul Victoria, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.
Premierul a arătat că această propunere a venit din partea fostului ministru al Muncii – Raluca Turcan, liderul organizaţiei judeţene PNL Sibiu. Întrebat şi dacă în coaliţie se va discuta şi despre o majorare a pensiilor, el a spus că acest subiect nu a fost discutat.

Nicolae Ciuca da asigurari ca nu vom avea probleme cu gazul natural la iarna

Rectificarea bugetară, pe masa negocierilor

În schimb, în cadrul ședinței de marți seară a PNL s-a discutat despre rectificarea bugetară, absorbţia fondurilor europene, dar şi despre chestiuni interne de partid, cum ar fi alegerile în diferite organizaţii.
„Am discutat cu președinții filialelor judeţene pentru desfăşurarea unor acţiuni concrete la nivelul UAT pentru a beneficia de absorbţia unor sume mari din fonduri europene, atât fonduri de coeziune, PNRR, cât şi cadrul financiar multianual 2021- 2017”, a precizat Ciucă.
Urmăriți Impact.ro și pe