Premierul Cîțu amenință că trece peste Parlament. ”Vom face reforma cu ordonanțe de urgență”

Ana Anitoiu, Rădulescu Valentin 22.06.2021, 23:53
Premierul Cîțu amenință că trece peste Parlament. ”Vom face reforma cu ordonanțe de urgență”

Florin Cîțu a amenințat că va trece peste Parlament. Prim-ministrul României a anunțat că Guvernul va face reformă prin ordonanțe de urgență, după ce mai multe proiecte au fost blocate de senatori și deputați.

Florin Cîțu a criticat Parlamentul: ”Am un gust amar”

Premierul a dat exemplul majorării alocațiilor pentru copii ce urmează să fie hotărâtă prin ordonanță de urgență. Șeful Guvernului a spus că Parlamentul nu și-a făcut treaba pe această temă.

”Am un gust amar pentru că discutăm despre alocaţii în acest moment, pentru că Parlamentul nu şi-a făcut treaba. A fost un amendament la Senat trecut în iarnă, Parlamentul putea să ia o decizie clară până acum în ce direcţie vrea să meargă. Noi am avut o decizie în coaliţie că vor creşte doar anul acesta alocaţiile. Dacă Parlamentul dorea să ia o altă decizie putea să rezolve. Guvernul este nevoit să dea OUG care să respecte decizia coaliţiei din decembrie, că anul acesta va fi o singură creştere a alocaţiei. Sunt mai multe legi care au trecut de Guvern şi în Parlament s-au blocat”, a spus Florin Cîțu la TVR, adăugând că ”deocamdată nu se explică” actuala situație.

Premierul Citu ameninta ca trece peste Parlament
Florin Citu

Florin Cîțu: ”Va trebui să facem reformă prin ordonanțe”

Prim-ministrul a mai spus că de acum încolo va trebui ca executivul să facă reformă prin intermediul ordonanțelor de urgență. Florin Cîțu a precizat că trebuie să fie găsite soluții pentru situația din Parlament.

”Nu voi aștepta după Parlament să se hotărască. Nu putem să spunem că facem reformă, iar în Parlament să descoperim alte valori. Guvernul își face treaba, în Parlament trebuie să găsim soluții, să vedem ce se întâmplă acolo. Trebuie să accelerăm ritmul. Acum lucrurile sunt ok, dar trebuie să semnalez acest lucru. V-am dat soluția: guvernul își va asuma reformele”, a spus Florin Cîțu, care și-a anunțat candidatura la șefia PNL la congresul din septembrie, unde-l va avea contracandidat pe actualul președinte al partidului, Ludovic Orban.

Florin Cîțu, sigur că va fi președintele PNL: ”Se vor schimba lucruri”

De altfel, Florin Cîțu este sigur că va câștiga șefia Partidului Național Liberal. După ce a fost întrebat dacă va schimba relația cu Parlamentul în cazul în care va deveni președintele PNL, premierul a declarat: ” Voi fi preşedinte după Congresul PNL şi se vor schimba lucruri”.

Cât despre majorarea alocațiilor copiilor, Florin Cîțu a declarat că acestea nu se vor dubla în iulie 2022. Premierul a clarificat că este prevăzută o singură creștere de 20%, în luna ianuarie a anului următor. Cele cinci etape de creștere vor fi respectate, dar se vor aplica o singură dată pe an.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...