Premieră la nivel național. O femeie infectată cu Covid-19 a adus pe lume 4 copii: „Am fost surprinsă când am aflat că am 4 feciori”

Aurora Popa 10.03.2021, 14:57
Premieră la nivel național. O femeie infectată cu Covid-19 a adus pe lume 4 copii: „Am fost surprinsă când am aflat că am 4 feciori”

O femeie infectată cu Covid-19 a adus pe lume 4 copii. Aceasta era internată la Maternitatea „Elena Doamna” din Iași, iar procedeul nașterii a fost destul de complicat pentru că tânăra mămică suferea de mai multe afecțiuni.

O femeie infectată cu Covid-19 a adus pe lume 4 copii

Femeia, gravidă în 34 de săptămâni, cu sarcină cvadruplă, a născut ieri 4 fii sănătoși cu greutăți intre 1400 și 1800 de grame care s-au adaptat repede la viața extrauterină. Mama care este din județul Suceava a avut o sarcină monitorizată și este la prima naștere.

Îi Mulțumesc lui Dumnezeu, ma simt bine. Pot să merg, nu am dureri, sunt bine. Am fost surprinsă când am aflat că am 4 feciori. Ultimul micuț a fost fost o surpriză adevărată, o minune. Nu a fost o sarcină foarte grea, pe lângă lucruile normale la care mă așteptam să fie într-o sarcină, nu a fost chiar dificilă. Nu am stat mult la pat (…) Băieții se numesc Alexandru, Robert, Lucian și Luca șiu surpriza a fost la Luca, a spus mama eroină.

Mama era infectată cu Covid-19, ultimul test raportând tot un rezultat pozitiv. Principalele simptome sunt legate de lipsa gustului și mirosului și a resimțit și o ușoară stare febrilă.

S-a efectuat cezariană pentru acest caz. S-au extras 4 băieței, cu greutăți între 1500 și 1800 de grame. Cu nota la naștere destul de bună, între 7 și 9. Fiind copii mici, în momentul de față se găsesc la secția de prematuri a Maternității Cuza Vodă, dar au o evoluție bună, a declarat doctorul Răzvan Socolov, maternitatea Elena Doamna.

O femeie infectata cu Covid-19 a adus pe lume 4 copii
Femeie infectata cu Covid-19, a adus pe lume 4 copii

Maternitatea Elena Doamna din Iași este unitate Covid și primește paciente din întreaga zonă infectate cu COVID-19.

Ne mândrim cu un număr de 167 de femei ajutate în anul 2020 în acest spital. Noi în acest moment nu deservim doar pacientele din județul Iași, ci din întreaga regiune a Moldovei. Drept dovada, aceasta pacientă nu este din județul Iași. Este dintr-un județ din Moldova, spune Gabriel Martinescu, manager Maternitatea Elena Doamna din Iași.

Medicii spun că cei mici nu au fost infectați cu Covid-19 deși mama este pozitivă. Pacienta a evoluat bine din punct de vedere medical, starea ei, în acest moment, fiind una stabilă, fiind chiar externată de la Terapie Intensivă.

Ceea ce este sigur e că acești anticorpi de la o mamă, care a fost bolnavă, se transmit ulterior la copil. Posibilitatea de transmitere a virusului de la mamă la făt non-aerogen nu s-a evidențiat. Posibilitatea de transmitere aerogenă e cea mai plauzibilă și intervine în cazurile în care copiii devin pozitivi imediat după naștere. O mamă care a avut infecția și care a format anticorpii transmite anticorpii inclusiv prin lactație, ceea ce e de bun augur pentru protecția copilului, a spus și medicul Carmen Dorobăț.

Urmăriți Impact.ro și pe