Premieră în turismul dâmbovițean. De unde pot achiziționa turiștii bilete online pentru obiectivele ce aparțin Complexului Național Muzeal Curtea Domnească

Daniela Alexandru 22.04.2021, 20:24
Premieră în turismul dâmbovițean. De unde pot achiziționa turiștii bilete online pentru obiectivele ce aparțin Complexului Național Muzeal Curtea Domnească

Bilete online pentru obiectivele ce aparțin Complexului Național Muzeal Curtea Domnească. Acest complex se modernizează prin punerea la dispoziția turiștilor de bilete care se pot achiziționa din mediul online. Este vorba atât despre expozițiile permanente, cât și despre cele temporare ale tuturor muzeelor aflate în administrarea instituției culturale dâmbovițene. Biletele se pot achiziționa prin platforma Booktes.com.

Bilete online pentru obiectivele ce aparțin Complexului Național Muzeal Curtea Domnească

De săptămâna aceasta, Complexul Național Muzeal Curtea Domnească, aflat în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița, a reușit să aducă turiștii mai aproape de era tehnologiei. Acum, oricine își dorește să scape de grija biletelor pentru vizitarea obiectivelor turistice din Târgoviște, dar și din județ, au posibilitatea să achiziționeze biletele într-un mod confortabil și rapid. Biletele cumpărate online sunt valabile o lună de zile, oferind astfel posibilitatea planificării în detaliu și din timp a vizitei.

Biletele online sunt accesibile atât pe site-ul www.muzee-dambovitene.ro, la categoria ”Bilete Online” cât și direct din platforma Booktes.com, prin accesarea următorului link? https://booktes.com/evenimente/complexul-national-muzeal-curtea-domneasca-targoviste, spun reprezentanții CNM Curtea Domnească.

Bilete online pentru obiectivele ce apartin Complexului National Muzeal Curtea Domneasca
Complexul National Muzeal Curtea Domneasca

Cum funcționează biletele online?

După ce cumpărați biletele, veți primi un email. Cu acesta vă veți prezenta la intrarea în muzeu, pe telefon sau pe orice dispozitiv electronic, nefiind necesară tipărirea biletului. Obiectivele turistice care aparțin Complexului Muzeal sunt Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, ce este deschis pentru vizitare de marţi până duminică, în intervalul orar 9:00 – 13:00 și 14:00 – 18:30.

Pentru că în această perioadă se desfășoară un amplu proces de reabilitare a mai multe obiective din Curtea Domnească, în cadrul Ansamblului Monumental „Curtea Domnească” se vor putea vizita doar ruinele Palatului Domnesc şi Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti.

Muzeul de Artă, Muzeul de Istorie, Muzeul Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic, Muzeul „Casa Romanţei”, Muzeul Scriitorilor Dâmboviţeni, Muzeul ”Vasile Blendea”, Casa – Atelier Gheorghe Petraşcu, Expoziţia „Metamorfozele unui loc al memoriei: de la cavalerismul Şcolii de Ofiţeri „Ferdinand I” la spaţiul profan al procesului şi execuţiei soţilor Ceauşescu şi al sfârşitului regimului totalitar din România”, Casa Atelier ”Gabriel Popescu” din localitatea Vulcana – Pandele sunt deschise pentru turiști de marţi până duminică în intervalul orar 9.00 – 13:00 și 14:00 – 17:00.

În județ, alte obiective turistice, care aparțin CNM Curtea Domnească precum Casa Memorială ”Ion Luca Caragiale”, Muzeul de Etnografie Pucioasa, Muzeul etnografic ”Dumitru Ulieru” Pietroşiţa sunt deschise publicului de miercuri până duminică, între orele 9:00 – 13:00 și 14:00 – 17:00, dar și Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi de marţi până duminică între 9.00 – 13:00 și 14:00 – 18:00. În zona de munte a județului Dâmbovița se poate vizita Peştera Ialomiţei de luni până duminică, în programul 9:00 – 13:00 și 14:00 – 16:00.

Bilete online pentru obiectivele ce apartin Complexului National Muzeal Curtea Domneasca
Bilete online pentru Complexul National Muzeal Curtea Domneasca

Sursa foto: Florina Oprin

Urmăriți Impact.ro și pe