Premieră în Liga 1. Cum își va alege CS U Craiova viitorul președinte

Gabriel Peneș 08.06.2021, 09:35
Premieră în Liga 1. Cum își va alege CS U Craiova viitorul președinte

Bănia dă tonul la premiere în Liga 1. CS U Craiova își va alege viitorul președinte în 2022. Deocamdată, funcția este ocupată, din martie 2019, de Sorin Cârțu, fosta mare glorie a oltenilor. După modelul unor mari cluburi din Spania, clubul finanțat de Mihai Rotaru va lăsa puterea de decizie în mâna fanilor abonați.

Premieră în Liga 1. Cum își va alege CS U Craiova viitorul președinte

Din Bănie se dă tonul în Liga 1! CS U Craiova va organiza alegeri pentru funcția de președinte al clubului în 2022. După modelul unor mari cluburi ca Barcelona sau Real Madrid, gruparea patronată de Mihai Rotaru vrea să ofere putere reală de decizie propriilor „socios”, fanilor abonați ai echipei. Ei vor putea vota pentru alegerea noului președinte al clubului. Alegerile vor avea loc în martie 2022. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a formației care a încheiat campionatul pe locul 3 și a câștigat Cupa României.

Abonează-te pentru noul sezon competițional și îți vei putea exercita dreptul de a vota, în perioada 14 martie 2022 – 27 martie 2022, viitorul președinte al clubului nostru, cel care va conduce destinul Universității Craiova pentru următorii 2 ani. Ne dorim ca acest nou pas în ascensiunea clubului să îl facem împreună. Pentru că Știința este echipa orașului, a comunității, în special a tuturor suporterilor și nu doar a unei singure persoane, în votul exprimat stă viitorul echipei tale de suflet”, se scrie în comunicatul clubului postat pe Facebook.

Premieră în Liga 1. Cum își va alege CS U Craiova viitorul președinte
Premieră în Liga 1. Cum își va alege CS U Craiova viitorul președinte. Sorin Cârțu este actualul conducător al clubului

Primul mandat va avea o durată de 2 ani

Tot în comunicatul oficial al clubului, se arată că primul mandat va avea o durată de 2 ani, după care vor fi de 4 ani. Din 11 iunie, U Craiova va lansa abonamentele pentru noul sezon competițional. Pentru abonații sezonului trecut, prelungirea va însemna doar plata unei taxe de 10 lei.

Primul mandat va avea o perioadă de 2 ani, în timp ce viitoarele mandate vor fi pentru o perioadă de 4 ani. Abonații vor putea vota atât fizic, în Craiova, cât și online, prin intermediul unei platforme dedicate special. Vom reveni în viitor cu absolut tot ceea ce înseamnă procedura de candidatură și votare, precum și cu obiectivele propuse pentru primul mandat. Începând de vineri, 11 iunie 2021, clubul Universitatea Craiova lansează abonamentele pentru sezonul competițional 2021-2022. Abonații sezonului trecut își vor putea prelungi în mod gratuit abonamentele, fiind necesară plata unei taxe de producere și procesare a cardului în valoare de 10 lei”, se mai arată în comunicatul menționat.

În viitorul sezon, CS U Craiova va avea o rivală teribilă în cealaltă echipă a Craiovei, nou-promovata FC U Craiova. Cele două echipe își vor „disputa” și uriașul „bazin” de suporteri care, la ora actuală, oscilează între „Craiova lui Rotaru” și „Craiova lui Mititelu”. Deocamdată, actualul președinte de la CS U Craiova este Sorin Cârțu, fostul jucător de legendă al „Craiovei Maxima”. El nu s-a decis încă dacă va candida l alegerile din martie 2022.

Nu sunt sigur încă, poate da, poate nu. Voi face și eu un sondaj înainte, să vedem exact, dacă are lumea încredere în mine. Poate mă bag, vedem, pentru că am însemnat ceva pentru Craiova de-a lungul timpului”, a declarat fosta glorie a Băniei pentru gsp.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....