Premieră în istoria României. O femeie i-ar putea lua locul lui Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni după alegerile prezidențiale din 2024. „Nu mi se pare deloc imposibil”

Badea Violeta 23.01.2023, 14:59
Premieră în istoria României. O femeie i-ar putea lua locul lui Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni după alegerile prezidențiale din 2024. „Nu mi se pare deloc imposibil”

A mai rămas puțin timp până când Klaus Iohannis va părăsi cârma statului. Acesta se află la ultimul mandat în calitate de președinte al țării, iar următoarele alegeri prezidențiale din România urmează să aibă loc în anul 2024. Ei bine, mulți se întreabă cine ar putea fi următorul șef al statului. De curând, Victor Ponta, fostul premier, a făcut câteva dezvăluiri uimitoare.

Cine ar putea să-i ia locul lui Klaus Iohannis la conducerea statului? Victor Ponta a spus clar

Klaus Iohannis a devenit preşedintele în anul 2014, atunci când l-a învins pe Victor Ponta, premierul în funcție la acea vreme. Acesta se află la al doilea mandat, așa că numele său nu se va mai regăsi pe listă în 2024.

Deja mulți români se întreabă cine ar putea fi următorul lider al țării. Recent, Victor Ponta, fostul rival al lui Klaus Iohannis, a făcut câteva dezvăluiri șocante.

În opinia acestuia, Maia Sandu, actualul președinte al Republicii Moldova, are șanse uriașe să pună mâna pe cea mai importantă funcție de conducere din România.

„Nu mi se pare deloc imposibil. Nu știu cine a învățat-o, dar a învățat-o bine. S-a dus la unul din cei doi peneliști din România care mai au valoare.

Bolojan și Boc. Dacă s-a dus acolo și întrebi la PNL ce gânduri aveți, ei nu știu. Măcar PSD mai știe ceva, că îl pune pe Ciolacu premier. Dacă trebuie să aducem pe cineva de afară, facem. dacă așa s-a decis”, a declarat fostul premier la România TV.

Citește și Mesajul transmis de Maia Sandu de Ziua Națională: „România este iubită pentru limba română în care am crescut şi pentru istoria comună”!

Maia Sandu
Maia Sandu

Maia Sandu, despre aderarea Republicii Moldova la NATO

Într-un interviu acordat publicației Politico, Maia Sandu a vorbit despre o posibilă intrare a Republicii Moldova în NATO. Ulterior, declarațiile acesteia au fost publicate pe internet, pe data de 20 ianuarie, sub titlul „Time to join NATO? Moldova eyes joining a larger alliance”.

„Acum, aceasta este o chestiune serioasă. Despre capacitatea noastră de a o face singuri sau despre a face parte dintr-o alianță mai mare.

Iar dacă ajungem la ideea că trebuie să schimbăm statutul de neutralitate, acest lucru va trebui făcut printr-un proces democratic”, a spus șefa de stat a Republicii Moldova.

Procesul democratic despre care a vorbit Maia Sandu se referă la modificarea Constituției Republicii Moldova. Însă, modificarea Constituției nu este simplă. Schimbarea ar implica votul Parlamentului de la Chișinău și, posibil, un referendum.

Citește și Câți bani a cheltuit președintele Iohannis pentru vizitele oficiale în străinătate. Sumele, incomparabil mai mari decât ale omologului moldovean, Maia Sandu!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...