Prefectul Capitalei anunță că în București vor patrula jandarmi. Ce alte măsuri se impun

Nicu Stan 09.10.2021, 18:49
Prefectul Capitalei anunță că în București vor patrula jandarmi. Ce alte măsuri se impun

Prefectul Capitalei, Georgiana Văcaru, a anunțat că în București vor patrula jandarmi în vederea respectării restricțiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus. Rata de infectare în Capitală a ajuns la 12,65 la mia de locuitori.

Anunțul prefectului din București. Ce se întâmplă după ce rata de infectare a ajuns la 12,65 la mia de locuitori

Georgiana Văcaru, prefectul Bucureștiului, a anunțat măsurile de urgență luate în contextul creșterii ratei de incidență până la 12,65 la mia de locuitori.

Astfel, prefectul Capitalei a anunțat că jandarmi și polițiști vor patrula pe străzile Bucureștiului.

Jandarmeria intensifica controalele in spatiile publice din Capitala
Jandarmeria intensifica controalele in spatiile publice din Capitala

Anunțul Georgianei Văcaru

”Am convocat asta Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, în contextul în care a fost adoptată noua Hotărâre de Guvern de prelungire a stării de alertă.

În mare, am menținut măsurile care au fost adoptate prin hotărârile anterioare, respectiv cea din 2 octombrie și cea din 7 octombrie. Am operat mici modificări de armonizare în contextul Hotărârii de Guvern, în sensul în care am armonizat în ceea ce privește organizarea de cursuri de instruire și workshop-uri pentru adulți, cu un număr mai mare de participanți, de 250 de persoane și 300 de persoane în exterior. Veți găsi în comunicatul de presă în mod detaliat.

Angajatorii să își împartă salariații pe grupe

Prefectul Capitalei face apel la angajatori să se organizeze astfel încât angajații să nu se aglomereze la venire sau la plecare.

”A fost reglementată, de asemenea, obligația organizării programului de lucru. Este foarte important, pentru că această măsură este nouă. Am discutat necesitatea introducerii, în cadrul Comitetului astăzi, angajatorii cu, atât instituții publice, cât și angajatorii privați cu un număr de angajați mai mare de 50, au obligația să organizeze programul de lucru astfel încât personalul să fie împărțit pe grupe și să înceapă, respectiv să termine programul de lucru la o diferență de cel puțin o oră, în situația în care nu se poate desfășura activitatea în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu, pentru evitarea aglomerării în mijloacele de transport publice, pentru că în felul ăsta vom fluidiza”, a mai spus Georgiana Văcaru.

Controale intensificate de către jandarmi și polițiști

Prefectul Capitalei a mai anunțat că a dispus suplimentarea numărului de autobuze în zilele ce urmează și a făcut apel la organele de control să intensifice acțiunile de control în spațiile publice.

”De la STB am aflat că vor fi și am și dispus să fie suplimentat numărul de mașini în perioada următoare. Un alt aspect important de armonizare a fost intervalul orar, pentru că a existat o modificare în HG în privința activității operatorilor economici care administrează săli de jocuri, s-a modificat cu ora 24.00 ora maximă.

Ce spații publice vor fi controlate

De asemenea, după cum bine știți, incidența este de 12,65 la mia de locuitori. În acest nou context epidemiologic am dispus Jandarmeriei și Poliției, la nivelul municipiului București, intensificarea controalelor în spațiile publice, în mod concret în târguri, piețe și mall-uri”.

Prefectul Capitalei, apel către bucureșteni

Nu în ultimul rând, Georgiana Văcaru a făcut un apel către locuitorii Capitalei. Le cere acestora să respecte regulile impuse de pandemia de coronavirus.

”Foarte mult am insistat pe activitățile de prevenție, cu privire la piața Drumul Taberei, Piața Berceni Sudului, Târgul Vitan, complexul alimentar Piața Delfinului și Piața Obor. Sunt centre importante de activitate și clar că, fiind weekend, erau spații cu potențial de aglomerare.

Care sunt recomandările pentru populație

Recomand cetățenilor să respecte întocmai sfaturile specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială. Vă rog să respectăm cadrul normativ și măsurile luate și vaccinarea, pentru propria noastră sănătate”, a declarat prefectul Capitalei, Georgiana Văcaru.

Urmăriți Impact.ro și pe