Cine este Georgiana Alexandra Văcaru, noul prefect al Capitalei. Ce meserie are de fapt

Iancu Andreea, Alexandru Puiu 07.10.2021, 08:04
Cine este Georgiana Alexandra Văcaru, noul prefect al Capitalei. Ce meserie are de fapt

În urmă cu o lună de zile, conflictul dintre premierul demis Florin Cîțu și partenerii săi de coaliție din partea USR-PLUS făcea ca toți reprezentanții partidului să fie revocați din funcțiile deținute la nivelul prefecturilor precum și secretarii de stat. Totul pornind de la demisiile în bloc ale vicepremierului Dan Barna și a miniștrilor USR-PLUS din cadrul Executivului. Ca urmare a acestor acte, Florin Cîțu l-a revocat din funcție și pe prefectul Bucureștiului, Alin Stoica. Acesta a fost ulterior înlocuit de Georgiana Alexandra Văcaru, noul prefect al Capitalei, despre care s-au aflat recent mai multe informații.

Cine este noul prefect al Capitalei, Georgiana Alexandra Văcaru

Bucureștenii au un nou prefect al Bucureștiului, în persoana Georgianei Alexandra Văcaru. Aceasta nu a mai activat în trecut în politică, fiind de profesie jurist. Anterior preluării portofoliului ca noul prefect al Capitalei, Georgiana Alexandra Văcaru a activat ca inspector la Consiliul Concurenței și a a deținut postul de consilier pentru afaceri europene la Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

În privința studiilor sale, actualul prefect al Bucureștiului a finalizat doctoratul în cadrul Școlii Doctorale Ordine Publică și Siguranţă Naţională a Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”. Aceasta preia așadar atribuțiile funcției deținute de fostul prefect al Capitalei, Alin Stoica, după ce acesta a fost destituit de către Florin Cîțu, premierul demis în urmă cu câteva zile în Parlament, prin moțiune de cenzură.

Cine este Georgiana Alexandra Văcaru, noul prefect al Capitalei
Alin Stoica, fostul prefect al municipiului București

Mesajul lui Alin Stoica, după destituirea din funcția de prefect al Capitalei

Fostul prefect al municipiului Bucureşti, Alin Stoica, şi alți prefecţi din alte 13 judeţe au fost eliberaţi din funcţie prin hotărâri adoptate în şedinţă de Guvern. După eliberarea fotoliului din fruntea Capitalei, fostul prefect Alin Stoica a afirmat că USR PLUS – PNL – UDMR reprezintă singura alianţă care poate moderniza România. Totodată, fostul oficial român speră ca această coaliţie să revină la guvernare, în scurt timp, cu un nou premier. Pe de altă parte, în mesajul său, el a declarat că, în calitate de prefect, a încercat să facă ce a crezut că este mai bine pentru cetăţeni.

Am încercat în aceste 6 luni să fac ce am crezut că este mai bine pentru cetăţeni, într-o perioadă destul de dificilă. A fost şi prima mea experienţă în administraţia publică, o experienţă care m-a făcut să învăţ lucruri noi şi care m-a pus în postura de a face lucruri pentru comunitate. Am făcut şi greşeli, pe care am încercat – şi sper că am reuşit – să le repar în cel mai scurt timp. Am cunoscut mulţi oameni noi, cei mai mulţi foarte bine intenţionaţi. Funcţionari care merită mai mult şi un mediu de lucru care trebuie schimbat, dar şi oameni politici care înţeleg necesitatea modernizării României. Sunt în continuare convins că singura alianţă care poate moderniza România este USR PLUS – PNL – UDMR şi de aceea sper că vom reveni la guvernare în scurt timp, cu un nou premier, a scris Alin Stoica pe Facebook

Urmăriți Impact.ro și pe