Prăjitura mimoză. Cum se prepară ca la carte. Ai nevoie doar de ingredientele astea

Daria Petrescu 25.09.2021, 09:38
Prăjitura mimoză. Cum se prepară ca la carte. Ai nevoie doar de ingredientele astea

Prăjitura mimoză mai este cunoscută și ca prăjitura Albinuța sau prăjitură Ungurească. Este un preparat fin, ușor de pregătit și aveți nevoie de câteva ingrediente la îndemâna oricui. Fie că vreți să o pregătiți de sărbători sau într-un weekend pentru familie și prieteni, această prăjitură este apreciată pentru gustul ușor și modul de preparare simplu. Iată Cum se prepară ca la carte. Ai nevoie doar de ingredientele astea!

Prăjitura mimoză. Cum se prepară ca la carte. Ai nevoie doar de ingredientele astea

Ingrediente:

Pentru Cremă aveți nevoie de:

500 ml lapte

3 gălbenușuri

200 g unt gras

3 linguri cu făină

200 g zahăr pudră

2 fiole cu esență de vanilie

1 borcan cu gem de prune/căpșuni

Pentru foi:

50 g unt

150 g zahăr

1 ou

2 linguri cu miere

5 linguri cu lapte

450-500 g făina

1 plic praf de copt

Mod de preparare

Primul pas este să pregătiți foile pentru prăjitură. Astfel, puneți laptele, untul, zahărul, mierea și oul, într-o cratiță. Puneți vasul pe foc și mestecați continuu, până veți obține o spumă. Ata se va întâmpla în aproximativ zece minute.

Trebuie să știți că această cremă nu se fierbe. Lăsați apoi compoziția să se răcească. Amestecați apoi praful de copt cu făina și încorporați în compoziția cu miere.

Frământați aluatul și împărțiți în patru părți egale. Pe urmă, întindeți patru foi, pe care le coaceți pe rând, pe fundul tăvii. Aceasta trebuie să fie unsă cu puțin unt. Cuptorul trebuie să fie încins. Lăsați foile la cuptor până se închid puțin la culoare. Le scoateți apoi din cuptor și lăsați-le să se răcească. Acestea se vor usca afară.

Crema:

Faina, laptele si galbenusurile se amestecă, indicat ar fi cu un tel. Se pune amestecul într-un vas și se amestecă încet, apoi adăugați esența de vanilie. Lăsați apoi să se răcească. Untul cu zahărul se bat spumă și se adaugă peste amestecul răcit. Se omogenizează bine toate ingredientele, până ce crema va deveni de consistența mierii. Se împarte crema în două părți egale.

Cum se asamblează prăjitura mimoza

Procedeul este unul simplu: foaie, crema, foaie, gem, foaie, crema, foaie. Se a;eaz[ apoi un fund de lemn sau orice greutate, peste prăjitura pe care trebuie să o lăsați la frigider peste noapte. După ce ați presărat zahărul pudră, o puteți porționa.

Dacă urmați pas cu pas modul de preparare, vă va ieși cu siguranță o prăjitură perfectă. Gustul ei special vă va determina să mai încercați această rețetă și a doua oară. Poftă bună!

Beneficiile mierii:

– Mierea este foarte bună pentru sănătate, dar în combinație cu ridichea neagră face chiar minuni

– Aceasta este o sursă naturală de vitamina C și magneziu care au un important rol în întărirea sistemului imunitar.

– Mierea de albine nu se strică!

– are capacitatea de a îmbunătăți eficiența sistemul imunitar și crește capacitatea organismului de a face față bacteriilor și virusurilor specifice perioadei reci

– 100 de grame de miere de munte reprezintă 99,6% din carbohidrați, 0,4% din proteine ​​și 0% din grăsimi, iar conținutul de calorii este de aproximativ 304 kcal.

– Mierea de munte are un efect întăritor, antiviral, antibacterian, analgezic și regenerator.

Talentat încă de mic!
Urmăriți Impact.ro și pe