Prahova: Fals stomatolog, trimis în judecată. Bărbatul făcea chiar și implanturi dentare fără nicio remușcare

Daniela Alexandru 15.02.2021, 14:40
Prahova: Fals stomatolog, trimis în judecată. Bărbatul făcea chiar și implanturi dentare fără nicio remușcare

Fals stomatolog, trimis în judecată. După ce cazul falsei psihologe din Târgoviște a ținut primele pagini ale ziarelor la sfârșitul anului trecut, de această dată un fals stomatolog din Prahova este în atenția oamenilor legii. Serghei Ciobanu, un cetățean moldovean, acuzat că a practicat fără drept profesia de medic stomatolog a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte.

Fals stomatolog, trimis în judecată

Serghei Ciobanu era asociat al unei firme de stomatologie din Vălenii de Munte, însă nu avea și calitatea de medic. Asta nu l-a împiedicat să trateze pacienți și să execute chiar și tratamente mai complicate. Cazul falsului dentist a ieșit la iveală, acum doi ani, când un pacient l-ar fi demascat.

Am avut nişte bănuieli. Ceea ce mi s-a părut suspect în acel cabinet era afişată doar o singură diplomă, deşi lucrau doi medici, o doamnă şi un domn, iar la acel domn nu apărea şi diploma. Apoi am intrat pe site-ul Colegiului Medicilor şi nu l-am găsit. Atunci am început să caut pe internet şi l-am găsit pe S.C. figurând doar ca tehnician undeva în Republica Moldova. El a participat efectiv când mi-am făcut eu toate lucrările, adică a venit la doamna doctor, mi-a polizat dinţii, mi-a umblat pe canal”. (…) Mai am un vecin lângă mine care, în momentul în care i-a făcut un implant, i-a atins un nerv şi acum are dureri foarte mari, aşa că l-a dat în judecată, a declarat pacientul care a dat totul în vileag, pentru adevărul.ro.

Fals stomatolog, trimis in judecata
Fals stomatolog

La acel moment, după apariția informației în presă, Colegiul Medicilor s-a autosesizat și a început o anchetă proprie. După ce și-au dat seama că lucrurile nu sunt în regulă instituția a semnalat cazul procurorilor.

După aproximativ doi ani, procurorii au terminat cercetările și l-au trimis pe inculpat în judecată sub acuzația de  exercitarea fără drept a unei profesii sau activități. Primul termen de judecată, pe fondul cauzei, este astăzi, 15 februarie, la Judecătoria Vălenii de Munte.

Ciobanu este judecat în stare de libertate.

Urmăriți Impact.ro și pe