Pragul abuzului în serviciu, eliminat de Comisia juridică. Discuții aprinse în Parlament

Badea Violeta 04.04.2023, 18:46
Pragul abuzului în serviciu, eliminat de Comisia juridică. Discuții aprinse în Parlament

Liderii coaliției s-au întâlnit marți, pe data de 4 aprilie, la Palatul Victoria și au hotărât ca pragul pentru abuzul în serviciu să fie eliminat. Nu au lipsit, însă, discuţiile în contradictoriu. E uluitor ce s-a întâmplat în ședința din Parlament!

Comisia juridică a eliminat pragul abuzului în serviciu

Coaliția s-a reunit, astăzi, în Parlament și a votat pentru eliminarea pragului pentru abuzul în serviciu. Totodată, deputații PSD-PNL-UDMR au acceptat ca interceptările serviciilor să fie folosite în dosarele de corupție, deși inițial s-au declarat împotriva acestui lucru. Iată cum arăta amendamentul, înainte de decizia finală:

„Dacă din cuprinsul acestora rezultă date sau informații privitoare la pregătirea ori săvârșirea unei infracțiuni contra securității naționale prevăzută de Codul Penal sau de legi speciale a unei infracțiuni de trafic de droguri, a unei infracțiuni la regimul privind substanțelor dopante, de efectuare de operațini ilegale cu precursori sau cu alte produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, în infracțiuni privind nerespectare regimului armelor, munițiilor, materialelor nucleare și materialelor explosive și a precursorilor de explozivi restricționați, de trafic și exploatrea persoanelor vulnerabile, acte de terorism, de spălarea a banilor, de falsificare de monede, timbre sau de alte valori, de falsificare de instrumente de plată electronică, a unei infracțiuni care se săvârșește prin sisteme informatice sau mijloace de comunciare electronică, contra partimoniului, de șantaj, de viol, de lipsire de libertate în mod ilegal sau în cazul oricărei infracținuni contra persoanei prevăzută de Codul penal sau alte infracțiuni prin care s-a pus în pericol ori, după caz, a fost afectată sănătatea, integritatea corporală sau viața unei persoane.”

Citește și Un nou protest în Parlament, organizat de USR: „Senatorii și deputații vor protesta împotriva menținerii sistemului de pensii speciale”!

S-a eliminat pragul pentru abuzul in serviciu
S-a eliminat pragul pentru abuzul in serviciu

Coaliția PSD-PNL-UDMR, acuzată de USR că susține corupția

Potrivit deputatului USR Silviu Dehelean, scoaterea înregistrărilor ar împiedica practic instrumentarea oricărui caz de corupţie. Astfel, el este de părere că PSD, PNL şi UDMR nu fac altceva decât să susțină corupția.

„Scoaterea înregistrărilor va împiedica practic instrumentarea oricărui caz de corupţie. Practic, PSD, PNL şi UDMR dau liber la corupţie în întreg aparatul administrativ”, a spus Silviu Dehelean, conform celor de la News.ro.

Astfel, USR a transmis că „va sesiza Curtea Constituţională pe cele două proiecte de lege prin care Coaliţia PSD-PNL-UDMR mutilează Codurile penale mai rău decât au făcut-o Dragnea-Iordache et co”.

Acuzațiile din partea USR nu s-au oprit, însă, aici. Deputatul USR Victor Ilie a spus că președinta PSD a Comisiei Juridice din Camera Deputaților, Laura Vicol, are interese directe în modificarea Codurilor Penale.

Concret, Victor Ilie este de părere că aceasta dorește să-l scape basma curată pe soțul ei. Bărbatul a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală și grup infracțional organizat.

Citește și Sesizarea depusă de USR cu privire la legea securității cibernetice, dezbătută de CCR astăzi: „Dreptul la viaţă privată şi libertate de exprimare sunt apărate de Constituţie”!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...