Primul avertisment pentru Mirel Rădoi de la suporterii Naționalei. Ce îi deranjează pe fani

Marian Cărăvan / 15.09.2020, 11:59
Primul avertisment pentru Mirel Rădoi de la suporterii Naționalei. Ce îi deranjează pe fani

Nici bine nu și-a început mandatul de selecționer și Mirel Rădoi are deja parte de contestatari. Tehnicianul a primit deja un prim avertisment de la suporterii Naționalei.

Primul avertisment pentru Mirel Rădoi de la suporterii Naționalei

Mirel Rădoi și-a început mandatul de selecționer al echipei naționale de fotbal a României cu o „dublă” în Liga Națiunilor, cu Irlanda de Nord (scor 1-1) și Austria (scor 3-2). Un egal și o înfrângere care poziționează România pe primul loc în grupa din care mai face parte și Norvegia. Dar Mirel Rădoi nu are liniște, nu pentru că urmează meciul de baraj cu Islanda, ci pentru că o intenție a sa este contestată vehement de suporterii echipei naționale din grupul „Uniți sub tricolor”. Acest grup reunește ultrași din mai multe galerii ale echipelor din țară.

Fanii contestă o eventuală convocare la echipa națională a lui Mario Camora, fotbalistul de origine portugheză al campioanei CFR Cluj. Acesta a primit de curând cetățenia română, iar Mirel Rădoi a declarat, la 3 septembrie, într-o conferinţă de presă, că este posibil să îl convoace la următoarele acţiuni ale primei reprezentative.

„Pe Mario Camora e posibil să-l vedem în următoarele meciuri, făcând parte din lotul echipei naţionale. Aşa cum am spus, înainte de aceste partide (n.r. – cu Irlanda de Nord şi Austria din Liga Naţiunilor) situaţia lui juridică nu era foarte clară şi nu am vrut să riscăm”, a spus atunci Mirel Rădoi.

Mario Camora a primit cetățenia română, iar Mirel Rădoi vrea să-l convoace la echipa națională

Protestul fanilor: „Fără străini în națională”. Vor contesta conducerea FRF! Nici Mirel Rădoi nu va scăpa!

O eventuală convocare a lui Mario Camora la echipa națională a stârnit un val de reacții negative din partea ultrașilor. Aceștia declară că îl respectă ca persoană și fotbalist pe Mario Camora, dar nu văd cu ochi buni o convocare la prima reprezentativă.

„Ca întotdeauna, rămânem consecvenți principiilor noastre, sperând în respectarea celor mai elementare norme morale în această speță, dezaprobând pe această cale o eventuală selecționare a oricărui jucător străin în naționala României, din mai multe motive cât se poate de obiective.

Echipa națională, prin doctrina ei, nu poate conține decât jucători români, deoarece aceasta îi este menirea și orice implant străin îi denaturează total scopul și o face să semene cu o echipă de club, deși conceptele sunt totalmente diferite. După cum îi spune și numele, o echipă națională trebuie compusă din jucători nativi ai țării pe care aceștia o reprezintă, altfel, dacă ar îngloba și jucători străini, s-ar putea numi fără echivoc «echipă internațională»”, se arată, printre altele, în comunicatul ultrașilor reuniți în „Uniți sub tricolor”, intitulat „Fără străină în națională”.

Ultrașii menţionează că vor contesta conducerea FRF şi colectivul tehnic al primei reprezentative în cazul convocării și folosirii lui Mario Camora în echipa naţională a României.

„Încredinţăm că factorii abilitaţi vor trata cu cerebralitate şi înţelepciune acest aspect, vor ţine cont de argumentele cât se poate de obiective expuse mai sus şi nu vor crea un precedent periculos pentru echipa naţională.

Altfel, ne vedem în situaţia neplăcută pentru noi şi toţi factorii implicaţi, de a fi nevoiţi să contestăm cu efect imediat şi permanent atât acest eventual demers, cât şi conducerea federaţiei, precum şi cea tehnică a echipei naţionale”, se încheie comunicatul ultrașilor.

Mario Camora a depus la 2 septembrie jurământul de credinţă şi a obţinut în mod oficial cetăţenia română, jucătorul de la CFR Cluj devenind astfel eligibil pentru convocarea la prima reprezentativă a României.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI