Povestea tragică a unei foste campioane care ajunsese să doarmă în Gara de Nord. Cum a reuşit Liliana Petrișor să redevină un om normal

Ana Anitoiu 02.11.2021, 15:55
Povestea tragică a unei foste campioane care ajunsese să doarmă în Gara de Nord. Cum a reuşit Liliana Petrișor să redevină un om normal

O fostă campioană a României are o poveste de viață tragică. După ce a cunoscut succesul a primit o veste din cauza căreia a încercat să-și pună capăt zilelor și a ajuns să doarmă în Gara de Nord din București, timp de doi ani, până când a reușit să redevină un om normal.

Cum și-a descoperit campioana talentul

Înainte de a-și descoperi marele talent, campioana a plecat de acasă la vârsta de 15 ani. Mai târziu avea să regrete că a abandonat școala pentru muncă. Însă, după ce a luat această decizie, și-a descoperit pasiunea.

”Când căram marfă la un club, am văzut biliardul și am rămas acolo și cu timpul am văzut că am priză la mână și într-un an devenisem foarte bună. În 1998 am luat locul unu la carambol.

După această competiție, am început cu biliardul, am luat multe cupe timp de zece ani. A fost o perioadă a vieții mele de extaz. Am 40 și ceva de medalii, în 2012 am fost campioană balcanică și după s-a întrerupt firul”, a povestit ea.

Povestea tragica a unei foste campioane care ajunsese sa doarma în Gara de Nord. Cum a reusit Liliana Petrisor sa redevina un om normal
Liliana Petrisor

Cum a ajuns campioana să doarmă în Gara de Nord

Viața ei a luat o turnură tragică după ce a aflat că s-a decis închiderea clubului de biliard la care mergea. Liliana Petrișor a încercat să-și pună capăt zilelor, dar nu i-a reușit. A rămas cu probleme la un picior și au urmat și alte tragedii. Tatăl ei a murit, iar fratele ei a renegat-o.

”M-am urcat pe casă, când am auzit că se închide clubul de biliard, și m-am aruncat, eram cu gândul la suicid, nu înțelegeam de ce nu am murit. Deciziile în viață vin odată cu consecințele. Am două regrete în viață: că mi-am abandonat școala pentru muncă și ziua când s-a închis clubul. La spital am conștientizat ce am făcut, am zis că m-am nenorocit pe viață. O decizie proastă, din suflet o regret.

După aia m-am chinuit foarte mult, am rămas cu un handicap la picior. După două luni a murit tata, eu nu mi-am cunoscut nepoții niciodată. De la moartea lui tata, eu nu mai vorbesc cu fratele mai mare, a zis că eu pentru el sunt moartă, mă învinuiește pe mine de decesul tatălui, că el băuse ceva când era cu mine acasă”, a mai povestit Liliana Petrișor.

De ce a decis să trăiască în Gara de Nord și ce drame a trăit acolo. De unde a venit salvarea ei

Renegată de fratele ei, campioana la biliard a mai spus că a ajuns să trăiască timp de doi ani în Gara de Nord din București deoarece nu se putea întoarce la casa părinților ei, ce era părăsită. Acolo, Liliana Petrișor a trăit momente cumplite și a încercat să-și creeze o nouă identitate, ca să se ferească de abuzuri.

”La casa de la părinți nu puteam să mă întorc, era părăsită, m-am îmbolnăvit și m-am dus la Gara de Nord, doi ani mi-a fost casă. Mi s-au întâmplat toate nenorocirile, am fost bătută, abuzată, râdea lumea de mine, am stat trei luni nespălată, m-am infectat cu HIV, m-au mușcat șobolanii.

M-am tuns, arătam ca un bărbat și mă chema Luci, a funcționat ca să nu se mai ia lumea de mine”, a mai povestit Liliana Petrișor.

La un moment dat, când părea că nu mai există cale de salvare, Liliana Petrișor a fost ajutată de un fost coleg care a atras atenția unei organizații ce ulterior a pus-o înapoi pe picioare. A reînceput să joace biliard și își dorește să participe din nou la competiții, deși recunoaște că de această dată i se pare dificil. Vezi AICI și povestea vagoanelor fantomă de lângă Gara de Nord!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...