Povestea tragică a unei foste campioane care ajunsese să doarmă în Gara de Nord. Cum a reuşit Liliana Petrișor să redevină un om normal

Ana Anitoiu 02.11.2021, 15:55
Povestea tragică a unei foste campioane care ajunsese să doarmă în Gara de Nord. Cum a reuşit Liliana Petrișor să redevină un om normal

O fostă campioană a României are o poveste de viață tragică. După ce a cunoscut succesul a primit o veste din cauza căreia a încercat să-și pună capăt zilelor și a ajuns să doarmă în Gara de Nord din București, timp de doi ani, până când a reușit să redevină un om normal.

Cum și-a descoperit campioana talentul

Înainte de a-și descoperi marele talent, campioana a plecat de acasă la vârsta de 15 ani. Mai târziu avea să regrete că a abandonat școala pentru muncă. Însă, după ce a luat această decizie, și-a descoperit pasiunea.

”Când căram marfă la un club, am văzut biliardul și am rămas acolo și cu timpul am văzut că am priză la mână și într-un an devenisem foarte bună. În 1998 am luat locul unu la carambol.

După această competiție, am început cu biliardul, am luat multe cupe timp de zece ani. A fost o perioadă a vieții mele de extaz. Am 40 și ceva de medalii, în 2012 am fost campioană balcanică și după s-a întrerupt firul”, a povestit ea.

Povestea tragica a unei foste campioane care ajunsese sa doarma în Gara de Nord. Cum a reusit Liliana Petrisor sa redevina un om normal
Liliana Petrisor

Cum a ajuns campioana să doarmă în Gara de Nord

Viața ei a luat o turnură tragică după ce a aflat că s-a decis închiderea clubului de biliard la care mergea. Liliana Petrișor a încercat să-și pună capăt zilelor, dar nu i-a reușit. A rămas cu probleme la un picior și au urmat și alte tragedii. Tatăl ei a murit, iar fratele ei a renegat-o.

”M-am urcat pe casă, când am auzit că se închide clubul de biliard, și m-am aruncat, eram cu gândul la suicid, nu înțelegeam de ce nu am murit. Deciziile în viață vin odată cu consecințele. Am două regrete în viață: că mi-am abandonat școala pentru muncă și ziua când s-a închis clubul. La spital am conștientizat ce am făcut, am zis că m-am nenorocit pe viață. O decizie proastă, din suflet o regret.

După aia m-am chinuit foarte mult, am rămas cu un handicap la picior. După două luni a murit tata, eu nu mi-am cunoscut nepoții niciodată. De la moartea lui tata, eu nu mai vorbesc cu fratele mai mare, a zis că eu pentru el sunt moartă, mă învinuiește pe mine de decesul tatălui, că el băuse ceva când era cu mine acasă”, a mai povestit Liliana Petrișor.

De ce a decis să trăiască în Gara de Nord și ce drame a trăit acolo. De unde a venit salvarea ei

Renegată de fratele ei, campioana la biliard a mai spus că a ajuns să trăiască timp de doi ani în Gara de Nord din București deoarece nu se putea întoarce la casa părinților ei, ce era părăsită. Acolo, Liliana Petrișor a trăit momente cumplite și a încercat să-și creeze o nouă identitate, ca să se ferească de abuzuri.

”La casa de la părinți nu puteam să mă întorc, era părăsită, m-am îmbolnăvit și m-am dus la Gara de Nord, doi ani mi-a fost casă. Mi s-au întâmplat toate nenorocirile, am fost bătută, abuzată, râdea lumea de mine, am stat trei luni nespălată, m-am infectat cu HIV, m-au mușcat șobolanii.

M-am tuns, arătam ca un bărbat și mă chema Luci, a funcționat ca să nu se mai ia lumea de mine”, a mai povestit Liliana Petrișor.

La un moment dat, când părea că nu mai există cale de salvare, Liliana Petrișor a fost ajutată de un fost coleg care a atras atenția unei organizații ce ulterior a pus-o înapoi pe picioare. A reînceput să joace biliard și își dorește să participe din nou la competiții, deși recunoaște că de această dată i se pare dificil. Vezi AICI și povestea vagoanelor fantomă de lângă Gara de Nord!

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...