FOTO EXCLUSIV

Povestea pozelor care au făcut-o celebră pe Anda Adam. Imagini nemaivăzute cu artista: ”Fă-o vedetă, dar să nu te dai la ea” EXCLUSIV

Cristian Botez 13.07.2021, 17:24

Despărțirea Andei Adam de soțul ei, Sorin Nicolescu, din motive pe care nu le-au dezvăluit, declarațiile făcute de cântăreață, seci și evazive, chiar cinice, sunt relevante pentru personalitatea, firea, caracterul acesteia. Anda este și a fost o adolescentă și mai apoi o femeie deosebit de ambițioasă, care a știut ce vrea, uneori fiind chiar dură și caustică. Atât în carieră, cât și în viața personală. Probabil cea mai bună, cea mai plastică descriere și-a făcut ea însăși, și autorul acestui text a fost chiar martor, cu mulți ani în urmă, la această confesiune, când Anda Adam a spus: „Așa sunt eu, mai spumigenă”. După divorț, Anda Adam s-a afișat în public cu un bărbat aparent mai tânăr, cu un corp lucrat frenetic la sală, plin de tatuaje și, din informațiile vehiculate, prosper, fiind deținătorul unui hotel, în Franța.

”Fă-o vedetă, dar să nu te dai la ea, că e micuță!”

Anda Adam are acum 41 de ani. Semnatarul acestui material jurnalistic a cunoscut-o pe cântăreață pe când ea avea 15 anișori. În 1995, fiind ziarist la „România liberă”, micuța Anda mi-a fost prezentată de unchiul ei, Bogdan Adam, ziarist și el la aceeași publicație, nimeni altul decât fratele tatălui Andei. Pe atunci, Anda era copil-vedetă, protagonistă a junui show tv, „Tutti Frutti”, difuzat de televiziunea Amerom (Canal 38), predecesoarea PRIMA TV.

„Scrie și tu ceva despre ea”, m-a rugat Bogdan. „Hai s-o facem vedetă. Dar să nu te dai la ea, că e micuță!”, a mai spus Bogdan, mai mult sau mai puțin serios. M-am întâlnit cu Anda la capătul linei de tramvai 41, dinspre Casa Presei, pe atunci un loc înțesat de terase frecventate asiduu de ziariști, și nu numai, care lucrau la zecile de publicații din Casa Scânteii.

Timidă, foarte politicoasă, cu o ușoară tendință spre obezitate. Așa era Anda Angelica Adam, pe numele ei complet, la 15 ani. Am făcut, așadar, articolul, publicat chiar în „România liberă”, care a însemnat începutul unei îndelungate colaborări și amiciții, marcate, de-a lungul anilor, de sute și sute de fotografii, pe atunci, majoritatea alb-negru și toate pe peliculă. Digitalul abia se întrevedea la orizonturile presei.

Prima fotografie de presă. Pe aceeași scenă cu Amanda Lear

Prima fotografie „de presă„ a Andei Adam, din 1995, realizată de subsemnatul și prezentată, acum, la ani și ani distanță, de impact.ro, o reprezintă pe micuța cântăreață, pe atunci, cântând în discoteca Why Not? (dispărută, între timp), în deschiderea unui recital al celebrei interprete Amanda Lear.

Anda a cântat atunci în cadrul evenimentului ”Elite-Look Of The Year”, un concurs de modelling câștigat tot de o viitoare vedetă a showbiz-ului, Andreea Raicu. Au urmat altele și altele, printre care, în anii de început ai colaborării, cea cu pistolul, în galeria prezentată de impact.ro, fotografie color care a devenit copertă a mai multor publicații ale vremii.

Povestea pozelor care au făcut-o celebră pe Anda Adam
Anda Adam

Carieră salvată de impresarul Joey de Alvarez și de mama sa

Anda Adam a iubit să pozezeze, deși era dificilă, acceptând cu greu indicațiile fotografului. Nimic nu o revigora mai mult, chiar și în momentele ei de cumpănă artistică, decât fotografia. De exemplu în 1999, când și-a început practic cariera muzicală, odată cu colaborarea, la sugestia subsemnatului, cu trupa R.A.C.L.A. cu care a lansat piesa „Nu mă uita”.

Înainte de aceasta, Anda intrase în depresie, pentru că nu găsea calea de a depăși registrul de cover-uri în care se afla, orice încercare de a încheia o înțelegere cu cineva din lumea producătorilor de muzică fiind sortită eșecului. Și asta dintr-un motiv dezvăluit chiar de tânăra interpretă. „Toți vor să mă…”, spunea, aproape plângând Anda.

Ieșirea din impas a venit odată ce l-a avut ca impresar pe Joey de Alvarez, afaceristul spaniol care, alături de alți parteneri de afeceri, a înființat PRISMA, în Corbeanca, primul hypermarket din România. Al doilea mare ajutor a venit din partea Sandei Adam, nimeni alta decât mama sa, care a venit, la acea dată, din SUA, special pentru a-și ajuta fiica.

De amintit aici și un moment simpatic, în șirul de ședințe foto, când o serie de fotografii, în anul 2000, a fost făcută într-un apartament unde Anda locuia cu iubitul ei de atunci, bodyguard la Discoteca Max din Regie. Iubitul era acasă, într-una dintre camere, în timpul ședinței foto, unde dormea. Fotograful nu știa acest lucru, dar a aflat acest fapt în momentul în care a început să studieze un pistol Beretta, cu muniție de război, aflat pe unul dintre rafturile bibliotecii. „Ai grijă pe ce îți lași amprentele”, i-a spus amuzată Sanda Adam, care era de față.

Anda Adam, despre soțul părăsit: „Știa în ce se bagă, când ne-am luat”

Anda Adam, trece acum, și este în lumina farurilor intense ale presei, prin despărțirea de soțul ei, Sorin Nicolescu, cu care are o fetiță de șase ani, Evelin. Și, ca o completare a primelor considerații de la începutul acestui articol, legate de personalitatea cântăreței, este relevantă remarca pe care a făcut-o Anda Adam despre ceea ce se întâmplă și în mod special despre cum trece soțul ei prin eveniment.

„El este detașat de subiect pentru că el, atunci când m-a cunoscut sau când a luat decizia de a fi cu mine, știa exact în ce horă intră să joace. Nu are de ce să fie afectat, pentru că este asumat”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Tags:
Cristian Botez
Este reporter special și corespondent Impact.ro, încă din iunie 2021. Pregătit pentru cele mai periculoase zone de război din lume, Cristian Botez s-a remarcat de-a lungul carierei sale prin...