EXCLUSIV

Povestea numelui pe care l-a primit Corina Chiriac la naștere. „Nu erau geluri, cum sunt azi”. EXCLUSIV

Alexandru Catalan 25.10.2022, 18:44
Povestea numelui pe care l-a primit Corina Chiriac la naștere. „Nu erau geluri, cum sunt azi”. EXCLUSIV

Corina Chiriac, cea care e născută de sărbătoarea Sfântului Dumitru, spune că nu va rata nici miercuri, în ziua în care va marca împlinirea a 73 de ani, ocazia de a-i mulțumi lui Dumnezeu pentru toate darurile primite. Ea a dezvăluit pentru cititorii Impact.ro cum s-a făcut de nu a primit la botez prenumele de Dumitra.

Corina Chiriac a povestit cum i-a fost ales numele. „Părinții își doreau să am o carieră artistică”

„Întâmplarea face ca în 1949, anul în care am venit pe lume, să nu fi existat scaner dintr-astea cu tot felul de geluri, din zilele noastre, care-ți indică sexului copilului. Așa că părinții mei nu au știut până în ultimul moment cu ce vor fi binecuvântați! Ca atare, mama și tata au decis ce nume aveau să-i pună primului lor născut înainte de a ști cu exactitate ce vor avea, fată sau băiat. Și așa făceau toți părinții din acea perioadă!”, și-a început Corina Chiriac confesiunea personală pentru Impact.ro.

Ea a precizat că părinții săi, care-și doreau să aibă mai mulți copii, „sperau la doi sau chiar la trei”, au decis ca primul lor născut să poarte numele de Radu, dacă va fi fost să se nască băiat, sau Corina, dacă Dumnezeu ar fi optat pentru o fată. „Au ales Radu în cazul unui băiat fiindcă îl admirau pe Radu Lupu, pianistul. Iar Radu Chiriac le-a sunat bine. Și Corina Chiriac are muzicalitatea sa! Trebuie să vă spun că părinții mei au dorit ca primul lor născut să urmeze o carieră artistică. Și se vede treaba că au avut o premoniție foarte bună!”, adaugă îndrăgita solistă.

”Dumitra nu era nume bun de scenă”

Corina Chriac e de părere până azi că numele ales de părinții ei a fost unul de bun augur. „Dacă mi-ar fi spus, să zicem Dumitra, el nu ar fi fost un nume bun de scenă. Să vă spun de unde știu! Am cântat pe aceeași scenă cu Dumitru Fărcaș, Dumnezeu să-l ierte! De fiecare dată când prezentatorul urma să-l introduce pe scenă, acesta umbla la prenume. Nu-i mai spunea Dumitru, îl prezenta drept Mitru Fărcaș. Publicul reține mai ușor o singură silabă, nu Du-mi-tru! E și asta e o artă, în felul ei, și nu mă miră că americanii au printre ei oameni care cu asta se ocupă. Adică ei au ca meserie să aleagă numele de scenă ale viitoarelor vedete!”, precizează aceeași Corina Chiriac.

Ultima carte a Corinei Chiriac

Pe de altă parte, îndrăgita noastră solistă susține că de ziua ei nu va face lucruri deosebite: „Dimineața voi merge la biserică, fiindcă trebuie să-i mulțumesc lui Dumnezeu pentru toate darurile primite în viața mea. Și patronului meu spiritual, Sf. Dimitrie, Izvorâtorul de mir! Am scris o carte, Minuni trăite, apărută acum un an, de circa 500 de pagini, în care am vorbit despre viața mea. Mi se pare însă că minunile continuă în viața mea și le întâlnesc în multe dintre fleacurile, lucrurile banale pe care le trăiesc în viața de zi cu zi. Apoi, iau masa cu câteva prietene. Va fi o zi frumoasă, în care încă mai putem ieși în aer liber să ne bucurăm de oameni și de viață! Încă un motiv să spun mulțumesc!”.

Și nu în cele din urmă, Corina Chiriac ne-a mai făcut o confesiune: se pregătește de lansarea celei de-a doua sale cărți, „Două piese de teatru”, apărută foarte recent la Editura Școala Ardeleană, aceeași care i-a tipărit-o și pe cea dintâi.

Urmăriți Impact.ro și pe