Povestea maimuței din București duce la Nuțu Cămătaru: ce au găsit anchetatorii la perchezițiile din casa lui

Ciprian Ioana 18.09.2019, 11:40
Povestea maimuței din București duce la Nuțu Cămătaru: ce au găsit anchetatorii la perchezițiile din casa lui

Povestea maimuței din București nu s-a sfârșit odată ce a fost capturată primata. Polițiștii au deschis o anchetă în acest caz pentru a stabili de unde a scăpat maimuța și cui aparținea. Așa au ajuns, din nou, la Nuțu Cămătaru.

Polițiștii bucureșteni au descins, miercuri, la o locuință din sectorul 5 al Capitalei, de unde cred că a fugit maimuța prinsă săptămâna trecută în București.  Primata s-a plimbat nestingherită pe străzile Capitalei, vreme de mai multe zile, și a fost prinsă abia meircurea trecută.

Au fost mai multe ore în care în prinderea ei au fost angrenate mai toate autoritățile din București: de la jandarmi până la medici veterinari.

Polițiștii au pus totul cap la cap pentru a vedea cui aparține această maimuță. Și au ajuns, din nou, la Ion Balint, pe care toată lumea îl știe drept Nuțu Cămătaru. Potrivit unor surse din anchetă, lui îi aparține locuința la care au descins, miercuri, polițiștii.

Ce au găsit polițiștii în casa lui Nuțu Cămătaru

maimuta Bucuresti

Locuința lui Nuțu Cămătaru din sectorul 5 al Capitalei a fost percheziționată miercuri, anunță Poliția Capitalei.

„În această dimineață, polițiști din cadrul Secției 24 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, aflați în continuarea cercetărilor privind primata identificată pe raza sectorului 5, au pus în aplicare o autorizație de percheziție, pe raza aceluiași sector”
Poliția Capitalei

În locuința sa au fost găsite și alte animale exotice. Acolo au descoperit polițiștii alte două maimuțe, dar și o cămilă.

Dosarul deschis după capturarea maimuței din București nu vizează, deocamdată, nicio persoană, fiind deschis in rem. Acuzația este de nerespectarea regimului de conservare a habitatului natural.

Potrivit legii, o persoană fizică nu are voie să dețină animale exotice în condiții improprii.

Maimuța scăpată miercurea trecută în București a fost prinsă după mai multe ore, după cum anunțau atunci jandarmii.

„În momentul în care am fost sesizați la 112, maimuța despre care am fost înștiințați că ar exista într-o curte din Sectorul 5 al Capitalei nu se mai afla. Sesizarea a venit în jurul orei 12.00 de la proprietara acelei curți. După ce au ajuns la fața locului, echipajul de jandarmi s-a retras”, iată ce transmitea Biroul de Presă al Jandarmeriei București.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI